Latvijas futbola izlase PK kvalifikācijā tiksies ar Portugāli un Šveici

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas nacionālā futbola izlase 2018.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā spēlēs vienā apakšgrupā ar Portugāli un Šveici, noskaidrojās sestdien notikušajā izlozē.

Tāpat šīm izlasēm pretim stāsies arī Ungārija, Farēru salas un Andora.

Šīs komandas sacentīsies B apakšgrupā. Kvalifikācijas sacensības Eiropas zonā norisināsies no 2016.gada septembra līdz 2017.gada oktobrim, bet izslēgšanas spēļu kārta notiks 2017.gada novembrī.

Zīmīgi, ka ar Andoru un Farēru salām Latvija kvalifikācijas ietvaros iepriekš nekad nav sacentusies, bet ar Ungāriju vienīgo reizi spēkojās 2004.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā, kad spēja iekļūt finālturnīrā. Ungārija Pasaules kausā nav piedalījusies kopš 1986.gada, bet Andora un Farēru salas prestižajās sacensībās nekad nav piedalījusies.

Arī ar Šveici Latvijas izlase vienā apakšgrupā ielozēta otro reizi vēsturē, bet Pasaules kausa finālturnīrā tā sacentusies jau trīs reizes pēc kārtas. Tikmēr Portugāle ar slaveno Krištianu Ronaldu priekšgalā Latvijai pretim stājusies četras reizes. Šī izlase piedalījusies jau četros Pasaules kausa finālturnīros pēc kārtas.

EIROPAS KVALIFIKĀCIJAS ZONAS IZLOZES REZULTĀTI

  • A grupa: Nīderlande, Francija, Zviedrija, Bulgārija, Baltkrievija, Luksemburga
  • B grupa: Portugāle, Šveice, Ungārija, Fēru salas, Latvija, Andora
  • C grupa: Vācija, Čehija, Ziemeļīrija, Norvēģija, Azerbaidžāna, Sanmarīno
  • D grupa: Velsa, Austrija, Serbija, Īrija, Moldova, Gruzija
  • E grupa: Rumānija, Dānija, Polija, Melnkalne, Armēnija, Kazahstāna
  • F grupa: Anglija, Slovākija, Skotija, Slovēnija, Lietuva, Malta
  • G grupa: Spānija, Itālija, Albānija, Izraēla, Maķedonija, Lihtenšteina
  • H grupa: Beļģija, Bosnija un Hercegovina, Grieķija, Igaunija, Kipra
  • I grupa: Horvātija, Islande, Ukraina, Turcija, Somija

Latvijas izlase pirms izlozes bija ievietota piektajā grozā. Tajā bija arī Kipra, Armēnija, Somija, Baltkrievija, Maķedonija, Azerbaidžāna, Lietuva un Moldova, tāpēc šīs izlozes Latvijai pretim ielozēt nevarēja.

Citās grupās Anglija tika salozēta ar veco ienaidnieci Skotiju. Šīs komandas sacentīsies F grupā, kurā būs arī Slovākija, Slovēnija, Lietuva un Malta. Vēl pasaules čempione Vācija salozēta ar Čehiju, Ziemeļīriju, Norvēģiju, Azerbaidžānu un Sanmarīno.

Vienā no smagākajām grupām nokļuva Francija, kas spēlēs ar Pasaules kausa finālisti Nīderlandi, kā arī Zviedriju, Bulgāriju, Baltkrieviju un Luksemburgu. Tikmēr G grupā nokļuva Spānija un Itālija, kuras spēlēs arī ar Albāniju, Izraēlu, Maķedoniju un Lihtenšteinu.

D grupā spēlēs Velsa, Austrija, Serbija, Īrija, Moldova un Gruzija, E grupā spēkus samēros Rumānija, Dānija, Polija, Melnkalne, Armēnija un Kazahstāna, H grupā būs Beļģija, Bosnija un Hercegovina, Grieķija, Igaunija un Kipra, bet I grupā - Horvātija, Islande, Ukraina, Turcija un Somiju.

Ieskaitot turnīra saimnieci Krieviju, Pasaules kausa izcīņā 2018.gadā kopumā piedalīsies 14 izlases no Eiropas. Automātiski prestižajām sacensībām kvalificēsies atlases turnīra deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet izslēgšanas cīņās sacentīsies astoņas labākās otro vietu ieguvējas.

Tāpat sestdien notika arī citu kontinentālo zonu izlozes. Nesenā Dienvidamerikas turnīra «Copa America» čempione Čīle sacensības uzsāks pret Brazīliju, bet nesamierināmo pretinieču Argentīnas un Brazīlijas dueļi gaidāmi trešajā un vienpadsmitajā kārtā. Dienvidamerikā visas izlases aizvadīs divu apļu turnīru un tika izlozēta vien spēļu secība.

Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonā (CONCACAF) ceturtajā kārtā ASV izlase tika ielozēta grupā ar Trinidadu un Tobago, kā arī divām trešās kārtas veiksminiecēm. Izšķirošo kārtu sasniegs šīs grupas divas spēcīgākās vienības.

Tāpat tika salozētas pirmās divas kārtas Āfrikas zonā. Turpinājumā 20 komandas sasniegs izšķirošo kārtu, kurā piecu apakšgrupu uzvarētājas iekļūs Pasaules kausā. Aizraujošākajā otrās kārtas duelī Maroka spēkosies ar Āfrikas Nāciju kausa pusfinālisti Ekvatoriālo Gvineju.

Triecienu saņēma Okeānijas zonas izteiktā favorīte Jaunzēlande. Šīs zonas uzvarētājai starpkontinentālajā pārspēlēs būs jāsacenšas ar spēcīgās Dienvidamerikas piekto komandu. Vēl starpkontinentālajās pārspēlēs tiksies ceturtā labākā CONCACAF zonas komanda un piektā Āzijas zonas komanda. Āzijas zonā kvalifikācijas turnīrs jau sācies, tāpēc sestdien tā izlozē nebija iesaistīta.

Kā zināms, 2018.gada Pasaules kauss norisināsies Krievijā 11 dažādās pilsētās.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu