Mančestras «United» noslēdz līgumu ar vārtsargu Romero

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas komanda Mančestras «United» pirmdien noslēgusi trīs gadu vienošanos ar argentīniešu vārtsargu Serhio Romero.

Līdz šim Romero pārstāvēja Itālijas komandu «Sampdoria», tomēr viņa līgums noslēdzās, tāpēc uz Mančestru argentīnietis devies kā brīvais aģents.

Pašlaik Mančestras «United» nav skaidrības, vai tās sastāvā paliks pamatvārtsargs spānis Davids de Hea, kurš tiek saistīts ar pāreju uz Spānijas grandu Madrides «Real».

«Mūsu situācijā ir jānodrošinās, tāpēc labi, ka Serhio Romero tagad ir Mančestras «United» vārtsargs,» vienības mājaslapā citēts galvenais treneris Luiss van Gāls. Zīmīgi, ka 2007.gadā van Gāls noslēdza līgumu ar Romero, kad bija Nīderlandes komandas Alkmāras AZ galvenais treneris.

Tāpat pašlaik 28 gadus vecais vārtsargs pārstāvējis savas dzimtenes komandu «Racing» un Francijas vienību «Monaco».

«Spēlēt pasaules lielākajā klubā man ir sapņa piepildīšanās,» paudis Romero. «Luiss van Gāls ir fantastisks treneris, un nevaru sagaidīt, kad sāksies šis manas karjeras izaicinājums.»

Romero Argentīnas izlasē aizvadījis 62 spēles un pagājušajā vasarā palīdzēja tai sasniegt Pasaules kausa finālspēli, kurā tika zaudēts Vācijai. Pusfinālā, kurā tika pārspēta tobrīd van Gāla trenētā Nīderlandes izlase, Romero atvairīja divus pēcspēles sitienus.

Romero kļuvis par piekto Mančestras «United» papildinājumu šovasar, sekojot Nīderlandes izlases pussargam Memfisam Depajam, pieredzējušajam vācu pussargam Bastianam Šveinšteigeram, franču pussargam Morganam Šneiderlēnam un Itālijas izlases aizsargam Mateo Darmjanam.

Tikmēr Vācijas grands Minhenes «Bayern» ir tuvu sastāva papildināšanai ar Čīles pussargu Arturo Vidalu, kurš pirmdien devies uz Bavāriju veikt medicīniskās pārbaudes.

Paredzams, ka līgums tiks noslēgts tuvākajās dienās, jo «Bayern» komanda jau vienojusies ar Itālijas čempioni Turīnas «Juventus», kuru Vidals pārstāvēja līdz šim, par transfēra summu. Līdz ar to Vidals Minhenē aizstās Šveinšteigeru.

Iepriekš Vidals no 2007. līdz 2011. gadam pārstāvēja citu Vācijas komandu Leverkūzenes «Bayer». Zīmīgi, ka jau pirms četriem gadiem netika izslēgts, ka čīlietis varētu pievienoties tieši «Bayern». Taču tā vietā viņš nonāca Turīnas klubā, kur kopumā 171 spēlē izcēlās ar 48 vārtu guvumiem.

Šomēnes viņš aizveda Čīles izlasi līdz triumfam «Copa America» sacensībās, tomēr sniegumu aizēnoja fakts, ka turnīra laikā viņš tika aizturēts par avārijas izraisīšanu alkohola reibumā. Vidals izlases rindās aizvadījis 69 spēles un guvis 12 vārtus.

Savukārt līdzšinējais Mančestras «United» pussargs Anhels di Marija savu karjeru, visticamāk, turpinās ambiciozajā Francijas čempionvienībā Parīzes «Saint-Germain» (PSG). Nesen di Marija atteicās ar «United» doties uz tūri Ziemeļamerikā, bet PSG galvenais treneris Lorāns Blāns apstiprinājis, ka sarunas par pāreju jau notiek.

Di Marija «United» komandai pievienojās pagājušajā gadā par Lielbritānijā rekordlielu summu - 59,7 miljoniem mārciņu (75 miljoniem eiro). Svētdien laikraksts «L'Equipe» vēstīja, ka uz Parīzi di Marija pāries par aptuveni 63 miljoniem eiro.

«Saint-Germain» komandu pirms četriem gadiem iegādājās Kataras kompānija «Qatar Sports Investments» (QSI), un kopš tā laika Parīzes vienība ik gadu veikusi kādu dārgu pāreju, papildinot sastāvu, - 2011.gadā tika piesaistīts Havjers Pastore par 43 miljoniem eiro, 2012.gadā par vairāk nekā 60 miljoniem Zlatans Ibrahimovičs un Tjagu Silva, 2013.gadā par 64 miljoniem pievienojās Edisons Kavani, bet pērn par 50 miljoniem eiro Davids Luišs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu