Spēcīgās «Celtic» un «Monaco» nespēj sasniegt UEFA Čempionu līgas grupu turnīru

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Spēcīgās futbola komandas Glāzgovas «Celtic» un «Monaco» otrdien nespēja pārvarēt UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra «play-off» kārtu, tādējādi nesasniedzot pamatturnīru.

Skotijas čempions «Celtic» izbraukumā ar 0:2 (0:1) piekāpās Zviedrijas klubam «Malmo», divu spēļu summā pamanoties ciest neveiksmi ar 3:4.

Līdz ar to «Celtic» jau otro gadu pēc kārtas nespēja pārvarēt UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra «play-off» kārtu.

Neveiksmi divu spēļu summā piedzīvoja arī Francijas čempionāta komanda «Monaco», kas savā laukumā ar 2:1 (1:1) pieveica Spānijas klubu «Valencia», taču divu spēļu summā cieta neveiksmi ar 3:4.

Vēl šā gada pavasarī «Monaco» spēlēja UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā, tajā ciešot neveiksmi pret Itālijas čempioni Turīnas «Juventus».

Tikmēr Spānija kļuvusi par pirmo valsti, kuru UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā pārstāvēs uzreiz pieci klubi - bez «Valencia» tie ir arī «Barcelona», Madrides «Real», Madrides «Atletico» un «Sevilla».

UEFA Čempionu līgas grupu turnīru izdevies sasniegt arī Izraēlas komandai Telavivas «Maccabi», kas atbildes spēlē savā laukumā nospēlēja 1:1 (1:1) ar Šveices vienību «Basel». Arī divu maču summā rezultāts bija neizšķirts 3:3, taču, pateicoties vairāk izbraukumā gūtiem vārtiem, pamatturnīru sasniedza tieši «Maccabi».

«Maccabi» UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā nav spēlējusi kopš 2004./2005. gada sezonas.

Pamatturnīrā iekļuvusi arī Ukrainas komanda Doņeckas «Šahtar», kas atbildes mačā savā laukumā nospēlēja 2:2 (2:2) ar Vīnes «Rapid» no Austrijas, taču divu spēļu summā bija pārāka ar 3:2.

Pārliecinoši apakšgrupu turnīru izdevies sasniegt arī Horvātijas klubam Zagrebas «Dinamo», kas atbildes cīņā savā laukumā ar 4:1 apspēlēja Korčas «Skenderbeu» no Albānijas, bet divu spēļu summā triumfēja ar 6:2.

Vēl vairākas atbildes spēles citos pāros norisināsies trešdien, tostarp Latvijas pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētajai Krievijas komandai Maskavas CSKA un aizsarga Kaspara Dubras pārstāvētajai Barisavas BATE vienībai no Baltkrievijas.

Komanda, kas «play-off» kārtā uzvarēs divu spēļu summā, kvalificēsies UEFA Čempionu līgas grupu turnīram. Savukārt zaudētāji sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu