Dubra: Turki būs ļoti nikni un motivēti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas futbola izlases pretiniece 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas grupā Turcijas valstsvienība būs ļoti nikna un motivēta, uzskata komandas aizsargs Kaspars Dubra.

Latvija A apakšgrupas cīņā ceturtdien viesos tiksies ar Turciju, bet svētdien savā laukumā aizvadīs maču pret Čehiju. Ar abām šīm izlasēm apakšgrupas iepriekšējās spēlēs Latvijas izlase nospēlēja neizšķirti 1:1.

Dubra min, ka pret abām komandām Latvijas izlase demonstrēs raksturu, ko cer rādīt arī vēlāk sekojošajās cīņās.

«Tādas komandas ir ļoti stipras. Apzināmies, ka pret Turciju būs izbraukuma spēle. Viņiem būs pilns stadions, tas ir 12. spēlētājs, kas palīdz. Centīsimies sagatavoties spēlēm, skatīsimies video un analizēsim, kādas kļūdas bija pret turkiem un čehiem iepriekšējās cīņās.

Uz Turciju viennozīmīgi brauksim «ņemt punktus». Tomēr domāju, ka viņi būs ļoti nikni, jo pirmajā spēlē Rīgā paņēmām no viņiem daudz asiņu.

Tāpat turki būs ļoti motivēti, un mums būs vēl smagāk nekā tad, kad spēlējām pret viņiem Latvijā,» pēc pirmā valstsvienības kopīgā treniņa žurnālistiem atklāja Dubra.

Turcijas izlase mačam pret Latviju sastāvā iekļāvusi arī savu līderi Ardu Turanu, kurš pārstāv Spānijas grandu «Barcelona».

«Sanāca pret viņu spēlēt Rīgā, viņš ir augstākās klases spēlētājs. «Barcelona» klubā vienkārši tāpat kādam neļauj spēlēt, viņš ir meistars. Gan Turcijas, gan Čehijas izlasēs ir augstākās klases spēlētāji. Domāju, ka nav jēgas kādu īpaši izcelt. Visi viņi būs kā viens kodols, galvenais, lai mēs esam tikpat vienoti,» uzsvēra Dubra.

Svētdien valstsvienība aizvadīja savu pirmo treniņu. Latvijā komanda gatavosies trīs dienas, bet pēc tam dosies uz Turciju.

«Emocijas ir pašas labākās. Prieks redzēt visus čaļus, gan debitantus, gan tos, kuri iepriekš spēlējuši. Ar pozitīvām domām gatavojamies spēlei. Esmu gatavs uz visiem 100% un jūtos labi,» sacīja Dubra, kuram uz vietu izlases aizsardzības līnijā ir spēcīgi konkurenti. «Treniņi parādīs, kuri tiks iekļauti sākumsastāvā. Tā būs treneru izvēle. Darīšu visu, ko varēšu.»

Dubras pārstāvētā Baltkrievijas komanda Borisovas BATE augustā sasniedza UEFA Čempionu līgas grupu turnīru.

«Galvenais uzdevums bija tikt grupu turnīrā, ar ko visi tagad arī ir apmierināti. Koncentrēsimies grupu turnīra spēlēm un redzēsim, kā būs tālāk,» atzīmēja Dubra.

Pirmajā Čempionu līgas «play-off» - izšķirošās - kārtas spēlē Dubra neiekļuva savas komandas pieteikumā, taču atbildes mačā aizsargs sēdēja uz rezervistu soliņa. Tiesa, laukumā Latvijas futbolists tā arī nedevās.

«Esam četri aizsargi uz divām vietām. Treneri ar manu sniegumu trešajā kvalifikācijas kārtā bija apmierināti. Ja nebūtu dabūjis nelielu traumu, spēlētu sākumsastāvā arī abus «play-off» kārtas mačus. Sanāca nedēļu izlaist spēles, pēc kā divas dienas patrenējos un izgāju laukumā Baltkrievijas čempionāta mačā. Uz atbildes spēli treneri neko negribēja mainīt, jo pirmajā mačā aizsardzība nospēlēja labi, neielaižot vārtus. Strādāšu un centīšos tikt sastāvā arī grupu turnīra spēlēs. Domāju, ka viss būs kārtībā, jātrenējas un būs iespēja spēlēt,» optimistisks ir Dubra.

Čempionu līgas E apakšgrupā baltkrievu vienību gaida tādi pretinieki kā titula īpašniece «Barcelona», Vācijas komanda Leverkūzenes «Bayer», kā arī itāļu klubs «AS Roma».

«Pats gribēju, lai mums pretiniekos ielozē Londonas «Arsenal». Tomēr tāpat mūsu grupa ir ļoti interesanta. Pret tādām komandām spēlēt - tā ir lieliska pieredze. Cerams, ka pats tikšu spēlēt, tas vispār būtu lieliski,» gaidāmās apakšgrupu cīņas komentēja Dubra.

Pēc izlašu spēlēm aizsargs atgriezīsies klubā, kur to septembra vidū gaida Baltkrievijas čempionāta spēle un pirmais UEFA Čempionu līgas apakšgrupas mačs pret «Bayer» vienību.

Oktobrī Latvijas izlase noslēgs Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu, bet nākamā gada septembrī jau sāksies 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas apakšgrupu spēles. Latvija Pasaules kausa kvalifikācijā ielozēta vienā grupā ar Portugāli, Šveici, Ungāriju, Farēru salām un Andoru.

«No sākuma gribam šo ciklu pabeigt uz labas nots un iegūt maksimāli daudz punktu, cik vien ir iespējams. Pasaules kausā mums būs laba grupa ar labiem pretiniekiem. Uzskatu, ka mums ir izredzes, bet galvenais tagad ir pabeigt šo ciklu, tad redzēsim, kas būs tālāk,» rezumēja Dubra.

Pašlaik 24 gadus vecais Dubra BATE klubam pievienojās ziemā, pārnākot no Latvijas čempiones «Ventspils».

Dubra līdz 2012.gadam spēlēja Rīgas «Skonto» sistēmā, vienu reizi kļūstot arī par Latvijas čempionu. Turpinājumā viņš pievienojās Polijas pirmās līgas komandai Bitomas «Polinia», bet tās sastāvā aizvadīja vien četrus mačus un vasarā pievienojās «Ventspils» vienībai, kuras sastāvā iepriekšējos gados vēl divas reizes triumfēja valsts meistarsacīkstēs.

Pērn Dubra tika nosaukts par Latvijas virslīgas čempionāta labāko aizsargu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu