Latvijas futbola izlase kompensācijas laikā izrauj neizšķirtu pret Turciju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STR / AFP

Latvijas futbola izlase ceturtdien 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izbraukuma spēles kompensācijas laikā izrāva neizšķirtu 1:1 (0:0) pret Turcijas valstsvienību. Vārtus turku labā 77.minūtē guva Selčuks Inans, bet izlīdzinājumu jau kompensācijas laikā panāca Valērijs Šabala.

Kā bija sagaidāms, turkiem jau pašā spēles sākumā bija milzīga iniciatīva. Pirmais bīstamais moments uz Latvijas sargātajiem vārtiem bija jau cīņas piektajā minūtē, taču veiksmīgi spēlēja komandas kapteinis Andris Vaņins.

Jau pēc trim minūtēm bīstams moments bija Turcijas aizsardzības zonā, kad pēc teicamas Denisa Rakela piespēles labā vārtu gūšanas pozīcijā nonāca Aleksejs Višņakovs. Tiesa, bumbu mājinieku vārtos ieraidīt neizdevās.

Pirmo brīdinājumu - dzelteno kartīti - devītajā minūtē nopelnīja Igors Tarasovs, kurš pārkāpa noteikumus pret Turcijas līderi Ardu Turanu, bet mača 13.minūtē kārtējo reizi Latviju no vārtu zaudējuma glāba Vaņins. Uzreiz pēc turku bīstamā momenta labā pretuzbrukumā devās Latvijas izlase, taču arī šoreiz viesi uzbrukumam nespēja pielikt rezultatīvu punktu. Aleksandrs Cauņa ar galvu bumbu raidīja mazliet garām vārtiem.

Turpinājumā spēles temps mazliet kritās, līdz 25.minūtē labā standartsituācijā nonāca Latvijas komanda. Cauņa veica centrējuma pretinieku soda laukumā, tomēr neviens Latvijas izlases spēlētājs nespēja uztvert piespēli. Savukārt dueļa 32.minūtē brīdinājumu nopelnīja arī Ozans Tufans par Artūra Karašauska nogāšanu. Divas minūtes vēlāk dzelteno kartīti par laika vilcināšanu nopelnīja arī Vaņins.

Pāris minūtes vēlāk turki tomēr ieraidīja bumbu vārtos, taču tika fiksēts aizmugures stāvoklis un vārti netika ieskaitīti. Pēc trīs minūtēm labs uzbrukums izdevās arī Latvijai, kad Karašausks atdeva labu piespēli Vladislavam Gabovam, taču sitiens aizsargam neizdevās.

Puslaika pēdējās minūtēs aktīvāk uzbruka mājinieki, izdarot dažus bīstamus sitienus uz Vaņina sargātajiem vārtiem, taču rezultatīva noslēguma uzbrukumiem nebija.

Otro spēles nogriezni turki sāka ar vēl lielāku spiedienu, taču viesi labi spēlēja aizsardzībā. Pie tam 53.minūtē uzbrukums bija jau uz Turcijas izlases vārtiem. Latvijas komanda nopelnīja stūra sitienu, taču piespēli soda laukumā neviens neuztvēra.

Dažas minūtes vēlāk Turcija izdarīja pirmo spēlētāja maiņu, Umutam Bulutam aizstājot Volkanu Šenu, bet vēl pēc divām minūtēm laukumā nāca Seners Ozbajrahs, nomainot Gokhanu Tori.

Pēc izdarītajām maiņām turkiem padevās kārtējais bīstamais uzbrukums uz Latvijas vārtiem, taču, pateicoties Tarasova aktivitātei, Turcijas spēlētājam neizdevās labs sitiens. Uzreiz pēc tam pirmo maiņu izdarīja arī Latvija, laukumu atstājot Cauņam, bet viņa vietā stājoties Artūram Zjuzinam. Zīmīgi, ka divas minūtes vēlāk laukumā nākušais pussargs izpildīja brīvsitienu, tiesa, bumba vārtos neielidoja.

Mača turpinājumā Turcija palielināja spiedienu, izdarot vairākus bīstamus sitienus uz Vaņina sargātajiem vārtiem un vairākkārt nonākot aizmugures stāvoklī, apliecinot savu lielo aktivitāti. Latvijas izlasi vairākas reizes glāba vārtsargs, bet dažas reizes sitienus bloķēja Latvijas aizsargi.

Savukārt nākamajās minūtēs vairāki teicami uzbrukumi izdevās Latvijai. 72.minūtē Karašausks, nonākot viens pret vienu ar vārtsargu, pārmeta bumbu pāri turku spēlētājam, virzot to tieši vārtos. Tiesa, pēdējos centimetros līdz vārtiem bumbas virzienu mainīja Turcijas aizsargs Hakans Kadirs Balta. Uzreiz pēc tam pāri vārtiem ar galvu sita Rakels.

Taču, par spīti aktivitātei, 77.minūtē cīņas rezultātu atklāja Selčuks Inans, bumbu raidot apakšējā vārtu stūrī. Pēc zaudētajiem vārtiem Latvija veica vēl divas spēlētāju maiņas, Oļegu Laizānu aizstājot ar Eduardu Višņakovu un Karašausku nomainot pret Valēriju Šabalu. Tāpat savu pēdējo maiņu izmantoja arī turki laukumā Buraka Jilmaza vietā laižot Mehmetu Topalu.

Pēc izdarītajām maiņām spēles temps kritās, tiesa, iniciatīva turpināja piederēt mājiniekiem. Taču kompensācijas laika pirmajā minūtē notika negaidīts pavērsiens, kad izlīdzinājumu 1:1 panāca uz maiņu iznākušais Šabala. Nākamajās kompensācijas laika minūtēs vārti vairs netika gūti, lai gan spēles izskaņā Turcijai bija iespēja veikt gan brīvsitienu, gan stūra sitienu.

Kā zināms, atlases cikla pirmais šo komandu duelis Rīgā noslēdzās neizšķirti 1:1.

Iepriekšējā cīņā Latvija savās mājās ar 0:2 piekāpās spēcīgajai Nīderlandes izlasei, bet pirms tam izbraukumā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Čehiju. Savukārt Turcija abas iepriekšējās spēles aizvadīja viesos, vispirms cīnoties neizšķirti 1:1 ar Nīderlani, bet pēc tam ar 1:0 apspēlējot Kazahstānu.

Turpinājumā svētdien Latvija savā laukumā aizvadīs maču pret Čehiju, bet Turcija mājās cīnīsies ar Nīderlandi. Savukārt kvalifikācijas grupu turnīru Latvija noslēgs oktobrī ar mačiem pret Islandi un Kazahstānu, bet Turcija nākamajā mēnesī spēkosies ar Čehiju un Islandi.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra A grupā līdere ar 18 punktiem septiņās spēlēs ir Islande, kurai divus punktus zaudē Čehija. Nīderlande iekrājusi desmit punktus, ar deviņiem punktiem tai seko Turcija, kamēr Latvija un Kazahstāna iekrājušas attiecīgi četras un vienu punktu.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies «play-off» pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

Pēc gada Latvija uzsāks cīņu par ceļazīmi uz 2018.gada Pasaules kausa finālturnīru Krievijā. Latvija Pasaules kausa kvalifikācijā ielozēta vienā grupā ar Portugāli, Šveici, Ungāriju, Farēru salām un Andoru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu