Islande turpina šokēt un saglabā apakšgrupas līderes godu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JOHN THYS / AFP

Islandes futbola izlase ceturtdien 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē izbraukumā ar 1:0 (0:0) pamanījās pieveikt Nīderlandi un saglabāt līderes godu A apakšgrupas kopvērtējumā.

Vienīgos vārtus šajā mačā guva Anglijas premjerlīgā spēlējošais pussargs Gilfi Sigurdsons, kurš 51.minūtē realizēja 11 metru soda sitienu. Lai gan šajā cīņā lielāks pārsvars piederēja Nīderlandei, mājiniekiem tā arī neizdevās atslēgt islandiešu vārtus, kas ļāvis viņiem vēl vairāk pietuvoties iekļūšanai Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Vēl vienā A apakšgrupas mačā Latvijas izlases nākamā pretiniece Čehija ceturtdien ne bez problēmām savā laukumā ar 2:1 (0:1) pieveica Kazahstānu.

Dueļa rezultātu 21.minūtē atklāja Kazahstānas izlases futbolists Jurijs Logviņenko, taču otrajā puslaikā čehiem tomēr izdevās nodrošināt uzvaru, kad divreiz izcēlās Milans Škoda, panākumu nesošo bumbu pretinieku vārtos raidot četras minūtes līdz pamatlaika beigām.

Jau vēstīts, ka citā duelī Latvija ceturtdien izbraukumā varonīgi cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar Turciju. Viesiem neizšķirtu panākt izdevās vien kompensācijas laikā, kad skaistus vārtus no soda laukuma guva Valērijs Šabala.

Pēc septiņām kārtām A apakšgrupas līdere ar 18 punktiem ir Islande, bet tai ar 16 seko Čehija. Tikmēr Nīderlande iekrājusi desmit, kamēr Turcijai ir deviņi punkti. Savukārt Latvija septiņās cīņās iekrājusi četrus punktus, kas ļauj apsteigt pie viena punkta tikušo Kazahstānu.

Tikmēr B apakšgrupā pie uzvaras tikusi pēdējos gados uzplaiksnījumu piedzīvojusī Beļģija, kas ar 3:1 (2:1) savu skatītāju priekšā uzvarēja Bosniju un Hercegovinu.

Pirmie mača rezultātu gan atklāja bosnieši, kuru labā 15.minūtē izcēlās rezultatīvais Edins Džeko. Tomēr pirmā puslaika gaitā mājiniekiem izdevās pārņemt vadību, kad vārtus guva attiecīgi Maruāns Felaini un Kevins de Brujne. Savukārt galarezultātu 78.minūtē ar 11 metru soda sitienu uzstādīja Edens Azārs.

Citā B apakšgrupas mačā Velsa, pateicoties sava līdera Gereta Beila vārtiem dueļa 82.minūtē, ar 1:0 (0:0) izbraukumā pieveica Kipru, bet Izraēla savā laukumā ar 4:0 (4:0) sagrāva Andoru.

Šīs apakšgrupas kopvērtējumā līdere pēc septiņām kārtām ar 17 punktiem ir Velsa, bet trīs punktus atpaliek Beļģija. Savukārt trešā ar 12 punktiem ir Izraēla, kam ar deviņiem punktiem seko Kipra. Tikmēr astoņi punkti ir Bosnijai un Hercegovinai, bet Andora pagaidām cīnās bez punktiem.

Ceturtdien norisinājās septītās kārtas izspēle arī H apakšgrupā, kur Itālija savā laukumā ar grūtībām pieveica Maltu, pārspējot pretiniekus ar 1:0 (0:0). Vienīgos vārtus šīs cīņas 69.minūtē guva Gračiano Pellē.

Tikmēr Norvēģija izbraukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja Bulgāriju, bet Horvātija viesos cīnījās 0:0 (0:0) ar Azerbaidžānu.

H apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar 15 punktiem ir Itālija, bet 14 punkti ir Horvātijai. Vēl punkts mazāk tikmēr ir Norvēģijai, kamēr ceturtā ar astoņiem punktiem ir Bulgārija. Šīs grupas kopvērtējumu ar pieciem un vienu punktu noslēdz attiecīgi Azerbaidžāna un Malta.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies «play-off» pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

Pēc gada Latvija uzsāks cīņu par ceļazīmi uz 2018.gada Pasaules kausa finālturnīru Krievijā. Latvija Pasaules kausa kvalifikācijā ielozēta vienā grupā ar Portugāli, Šveici, Ungāriju, Farēru salām un Andoru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu