Pahars: Mēs viennozīmīgi bijām pelnījuši gūt vārtus

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STR / AFP

Latvijas valstsvienības 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā ceturtdien viesos nospēlēja neizšķirti (1:1) ar spēcīgo Turcijas komandu. Mūsu izlases galvenais treneris Marians Pahars ir apmierināts ar rezultātu un puišu cīņas sparu.

«Priekš mūsu komandas rezultāts ir labs. Turcija izveidoja vairākus bīstamus momentus un dominēja šajā mačā, tas ir tikai normāli, jo viņi bija izteikti favorīti. Mums bija plāns. Mēģinājām izmantot savas kvalitātes, lai izveidotu vārtu gūšanas momentus. Mēs viennozīmīgi bijām pelnījuši gūt vārtus,» pēc dueļa pārdomās dalījās Pahars.

«Esmu priecīgs, jo komanda bija viens vesels,» atzina izlases treneris. «Izbaudīju spēli, tas ir pats galvenais. Laiks bija karsts, bet arī pati spēle bija aizraujoša un notikumiem karsta. Ja Turcija iesistu otros vārtus, cīņa būtu galā, taču mums izdevās panākt neizšķirtu.»

Latvijas komandas treneris ir pārliecināts, ka lielākā vilšanās noteikti ir Turcijas komandai. «Mājinieki ir vīlušies, tā tam arī vajadzētu būt. Savai komandai pēc cīņas teicu, ka esam nospēlējuši neizšķirtu ar ļoti labu izlasi. Viņiem ir daudz lielisku spēlētāju.»

Turpinājumā svētdien Latvija savā laukumā aizvadīs maču pret Čehiju, bet Turcija mājās cīnīsies ar Nīderlandi. Savukārt kvalifikācijas grupu turnīru Latvija noslēgs oktobrī ar mačiem pret Islandi un Kazahstānu, bet Turcija nākamajā mēnesī spēkosies ar Čehiju un Islandi.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra A grupā līdere ar 18 punktiem septiņās spēlēs ir Islande, kurai divus punktus zaudē Čehija. Nīderlande iekrājusi desmit punktus, ar deviņiem punktiem tai seko Turcija, kamēr Latvija un Kazahstāna iekrājušas attiecīgi četrus un vienu punktu.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies «play-off» pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu