Grieķijai kārtējais zaudējums 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kārtējo zaudējumu nākamā gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla spēlē piektdien piedzīvoja Grieķijas izlase, kura finālturnīrā triumfēja 2004.gadā.

F grupas mačā grieķi savā laukumā ar 0:1 (0:0) piekāpās Somijas izlasei.

Uzvaras vārtus viesu labā mača 75.minūtē guva uzbrucējs Joels Pohjanpalo.

Līdz ar kapitulāciju Grieķija zaudējusi pat teorētisku iespēju cīnīties par trešo vietu turnīra tabulā. Aizvadītajās septiņās kvalifikācijas cikla spēlēs grieķi piedzīvojuši piecus zaudējumus un divas reizes spēlējuši neizšķirti.

Vēl vienā F apakšgrupas cīņā piektdien Ziemeļīrija viesos ar 3:1 (1:1) uzveica Farēru salas.

Mača rezultātu cīņas 12.minūtē atklāja viesu aizsargs Garets Makolijs, bet 36.minūtē Jūans Sīmuns Edmundsons rezultātu izlīdzināja.

Līdz pat mača 71.minūtei rezultāts palika nemainīgs 1:1, bet tad viesus vadībā vēlreiz izvirzīja Makolijs, kamēr pēc četrām minūtēm jau divu vārtu pārsvaru panāca Kails Lafertijs.

Tikmēr Ungārijas un Rumānijas mačs piektdien noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0 (0:0).

F grupas galvgalī ar 16 punktiem ir Ziemeļīrija, par punktu mazāk izcīnījusi Rumānija, bet 12 punktus nopelnījusi Ungārija. Ceturtā ar septiņiem punktiem ir Somija, par punktu mazāk ir Farēru salām, kamēr pēdējā ar diviem punktiem ir Grieķija.

Savukārt D apakšgrupā piektdien Vācija ar 3:1 (2:1) savā laukumā uzveica Poliju, tādejādi revanšējoties par pagājušā gada oktobrī piedzīvoto zaudējumu.

Jau mača 19.minūtā mājinieki bija izvirzījušies vadībā ar 2:0, kad precīzi bija Tomass Millers un Mario Gēce, bet 36.minūtē Roberts Levanodvskis vienus vārtus atguva. Punktu vāciešu uzvarai pielika Gēce, kurš vēlreiz bija precīzs deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām.

Tikmēr vēl vienā D apakšgrupas spēlē Gruzija savā laukumā ar 1:0 (1:0) pārspēja Skotiju.

Uzvaras vārtus mājinieku labā mača 38.minūtē guva pussargs Valērijs Kazaišvili.

Tāpat uzvaru piektdien izcīnīja Īrija, kas viesos ar 4:0 (1:0) uzveica Gibraltāru.

Ar diviem vārtiem uzvarētāju labā izcēlās pieredzējušais īru uzbrucējs Robijs Kīns, bet vēl pa panākumam guva Sairuss Kristijs un Šeins Longs.

D apakšgrupā līdere ar 16 punktiem ir Vācija, kamēr par diviem punktiem mazāk iekrājusi Polija. Trešā ar 12 punktiem ir Īrija, bet par punktu mazāk Skotijai. Piektā ar sešiem punktiem ir Gruzija, bet punktus D apakšgrupā nav guvuši Gibraltāra futbolisti.

Savukārt I apakšgrupā ar bezvārtu neizšķirtu 0:0 (0:0) noslēdzās Kopenhāgenā notikusī Dānijas un Albānijas cīņa.

Tikmēr uzvaru savās mājās izcīnīja Serbija, kas ar 2:0 (1:0) uzveica Armēniju.

Mača 22.minūtē mājinieki izvirzījās vadībā, kad armēnis Levons Hajrapetjans raidīja bumbu savos vārtos, bet punktu serbu uzvarai otrā puslaika sākumā pielika pussargs Adems Ljajičs.

I apakšgrupā līdere ar 12 punktiem ir Portugāle, kamēr Dānijai un Albānijai par punktu mazāk. Šīs trīs komandas jau nodrošinājušas vismaz vietu pārspēles par tikšanu uz finālturnīru. Tikmēr Serbijai un Armēnijai pa vienam punktam, tādejādi komandas zaudējušas pat teorētiskas izredzes piedalīties pārspēlēs.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies «play-off» pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu