Vadošie FIFA sponsori pieprasa tūlītēju Blatera atkāpšanos

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) vadošie sponsori «Coca-Cola», «McDonald's», «Visa» un «Budweiser» pieprasījuši Zepam Blateram nevilcinoties atkāpties no prezidenta amata.

FIFA šobrīd skāruši pamatīgi korupcijas skandāli, turklāt izmeklēšana sākta pret Blateru, kurš pirms dažiem mēnešiem paziņoja par atkāpšanos no organizācijas prezidenta amata. Tiesa, savas pilnvaras viņš noliks vien pēc tam, kad 26.februārī tiks ievēlēts jauns asociācijas vadītājs.

Nu četri vadošie FIFA sponsori pieprasījuši, lai Blaters tūlīt atkāptos no sava amata, jo tas būtu visas organizācijas un futbola interesēs.

«Futbola spēles vārdā kompānija «Coca-Cola» aicina FIFA prezidentu Zepu Blateru nekavējoties atkāpties no sava amata, lai varētu sākties uzticams un ilgtspējīgs reformu process,» savā paziņojumā paudusi atspirdzinošo dzērienu kompānija «Coca-Cola». «Ar katru dienu FIFA tēls un reputācija tiek aptraipīta. Šobrīd organizācijai nepieciešama visaptveroša un steidzama reforma, ko spējīga paveikt patiesi neatkarīga pieeja.»

Tiesa, pats 79 gadus vecais šveicietis jau paziņojis, ka negrasās atkāpties no amata, ko ieņem jau kopš 1998.gada.

««Coca-Cola» ir ļoti vērtīgs sabiedrotais, taču nepiekrītu tā uzskatiem šajā jautājumā. Uzskatu, ka biroja atstādināšana šobrīd nebūtu FIFA interesēs, kas neveicinātu pārmaiņas. Tāpēc šobrīd no amata neatkāpšos,» uzsvēra Blaters.

Jau vēstīts, ka maija beigās 65. FIFA kongresa priekšvakarā tika veikti vairāki organizācijas amatpersonu aresti. Viņi tika vainoti par kukuļu ņemšanu vairāk nekā 100 miljonu dolāru apmērā, atlīdzībā piešķirot sponsorēšanas un mārketinga tiesības, kā arī iespējas organizēt dažādus turnīrus, ieskaitot Pasaules kausu.

Par spīti korupcijas skandāliem Blaters maijā notikušajā kongresā atkārtoti tika ievēlēts prezidenta amatā, iesākot jau savu piekto termiņu. Tiesa, viņš 2.jūnijā negaidīti pavēstīja par atkāpšanos no amata. Jauno prezidentu ievēlēs 26.februārī, kad norisināsies FIFA ārkārtas kongress.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu