Advokāts atstājis «Sunderland» galvenā trenera amatu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nīderlandes speciālists Diks Advokāts svētdien atstājis Anglijas futbola premjerlīgas pastarītes «Sunderland» galvenā trenera amatu.

Pašlaik 68 gadus vecais Advokāts «Sunderland» vienībā nonāca marta vidū, kad pārņēma kādreizējā Urugvajas valstsvienības spēlētāja Gusa Pojeta pienākumus.

Pēc sezonas, veicot ilgas pārrunas, Advokāts piekrita palikt amatā, tomēr šosezon vienība pirmajās astoņās spēlēs guvusi vien trīs punktus, kas pašlaik dod priekšpēdējo vietu.

«Pieņēmu lēmumu aiziet jau pēc astoņām spēlēm, jo jutu, ka ir svarīgi dot laiku, lai visu izmainītu, kā tas tika paveikts pagājušajā gadā,» izteicās Advokāts.

2013./14.gada sezonā «Sunderland» premjerlīgas kopvērtējumā, veicot lieliskas pēdējās spēles, ierindojās 14.vietā, bet pagājušajā sezonā tā ar 38 punktiem 38 spēlēs ierindojās 16.pozīcijā, paliekot vien trīs punktu attālumā no izkrišanas zonas.

Advokāts pērnā gada jūlijā tika iecelts Serbijas izlases galvenā trenera amatā, tomēr četru maču laikā valstsvienība viņa vadībā izcīnīja vienu uzvaru, divreiz cīnījās neizšķirti un piedzīvoja vienu zaudējumu, tāpēc novembrī speciālists tika atbrīvots.

Pirms tam Advokāts vadīja pašmāju komandu Alkmāras AZ, bet karjeras laikā strādājis arī Krievijā, Vācijā un Skotijā. Izlašu līmenī pieredzes bagātais Advokāts trenējis Nīderlandes, Apvienoto Arābu Emirātu, Dienvidkorejas, Beļģijas un Krievijas valstsvienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu