«Arsenal» iesit trīs vārtus pirmajās 20 minūtēs un uzvar Mančestras «United»

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Aizvadot žilbinošas pirmās 20 minūtes, svētdien Londonas «Arsenal» komanda Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta spēlē ar rezultātu 3:0 (3:0) savā laukumā apspēlēja Mančestras «United» spēlētājus. Savukārt «Liverpool» komandas galvenā trenera amatu atstāja Brendans Rodžerss.

«Arsenal» visus vārtus guva pašā spēles sākumā - divreiz izcēlās Aleksis Sančess, bet reizi precīzs bija Mesuts Ezils un «Arsenal» pieveica «United» pirmoreiz četru gadu laikā.

Atlikušā spēle ritēja līdzīgi, tomēr Mančestras klubam izglābties neizdevās.

Tāpat svētdien notika Liverpūles derbijs, kurā «Everton» cīnījās 1:1 (1:1) ar «Liverpool». Abi vārti tika gūti pirmā puslaika beigās - 41.minūtē «Liverpool» vadībā izvirzīja Danijs Ingss, bet izlīdzinājumu jau kompensācijas laikā panāca Romelu Lukaku.

Vēl tikai ceturtdien «Liverpool» UEFA Eiropas līgas spēlē cīnījās 1:1 arī ar Latvijas vārtsarga Andra Vaņina pārstāvēto Šveices vienību «Sion».

«Pirmajā puslaikā bijām labāka komanda un pelnīti izvirzījāmies vadībā,» pēc svētdienas mača pauda Rodžerss. «Esmu vīlies ielaistajos vārtos, jo kļūdījāmies. Zinājām, ka otrajā puslaikā sajutīsim lielāku spiedienu un veiksim vairāk pretuzbrukumus, bet esmu lepns ar spēlētājiem.»

Savukārt dažas stundas pēc dueļa «Liverpool» komanda pavēstīja, ka pārtrauc līgumu ar Rodžersu. Viņš amatā stājās 2012.gada jūnijā un otrajā sezonā palīdzēja Liverpūles komandai kļūt par premjerlīgas vicečempioni.

Kā teikts komandas vadības paziņojumā, šis bijis smags lēmums, tomēr palīdzēs sasniegt labākus rezultātus laukumā.

Sestdien argentīniešu uzbrucējs Serhio Aguero guva piecus vārtus, palīdzot viņa pārstāvētajai Mančestras «City» savā laukumā ar 6:1 (1:1) sagraut Ņūkāslas «United».

Zīmīgi, ka šī mača rezultātu 18.minūtē atklāja viesi no Ņūkāslas, kuru labā izcēlās serbu uzbrucējs Aleksandrs Mitrovičs.

Tiesa, dueļa turpinājumā vārtus guva tikai Mančestras klubs, gūstot sešus bezatbildes vārtus. Vispirms Agvero 42.minūtē līdzsvaroja rezultātu uz tablo, bet 49. un 50.minūtē viņš panāca jau 3:1.

Trīs minūtes pēc trešā vārtu guvuma izcēlās arī «City» šīs vasaras jaunieguvums beļģu pussargs Kevins de Brujne, bet 60. un 62.minūtē Aguero guva vēl divus vārtus, neilgā laikā nodrošinot mājiniekiem graujošu uzvaru.

Aguero kopš premjerlīgas izveides 1992.gadā kļuvis par piekto futbolistu, kurš viena mača laikā guvis piecus vārtus.

Vēl septembrī piecus vārtus Vācijas bundeslīgas mačā guva Minhenes «Bayern» poļu uzbrucējs Roberts Levandovskis, kurš turklāt to pamanījās paveikt nepilnu deviņu minūšu laikā, nākdams uz maiņu.

Tikmēr nedienas turpina vajāt pašreizējos Anglijas čempionus Londonas «Chelsea», kas sestdien pamanījās savā laukumā ar 1:3 (1:1) zaudēt «Southampton» vienībai.

Cīņa mājiniekiem sākās veiksmīgi, jo jau desmitajā minūtē vārtus guva «Chelsea» brazīlietis Viljans, taču mača atlikušajā daļā «Southampton» pamanījās gūt trīs bezatbildes vārtus. Vispirms divas minūtes pirms pirmā puslaika beigām Stīvenss Deiviss panāca izlīdzinājumu, bet pēc tam 60. un 72.minūtē vārtus guva attiecīgi senegālietis Sadio Manē un itālis Graciāno Pelle.

Zīmīgi, ka šī ir pirmā reize, kad «Chelsea» portugāļa Žuzē Mourinju vadībā savā laukumā ielaiž trīs vārtus.

Citā sestdienas mačā pie uzvaras tika arī šosezon veiksmīgi spēlējošā Londonas «Crystal Palace», kas ar 2:0 (0:0) savu skatītāju priekšā pieveica Vestbromvičas «Albion».

Uzvaru guva arī Lesteras «City», kas ar 2:1 (1:0) izbraukumā pieveica Noridžas «City».

Premjerlīgas kopvērtējuma pēc astoņām kārtām līderes godā ar 18 punktiem izvirzījusies Mančestras «City» komanda. Tikmēr pa 16 punktiem tagad ir «Arsenal» un Mančestras «City» rēķinā, bet pa 15 punktiem guvušas «Crystal Palace» un Lesteras «City».

«Liverpool» pašlaik ar 12 punktiem kopvērtējumā atrodas desmitajā pozīcijā, bet «Chelsea» ar astoņiem punktiem atrodama vien 16.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu