Maksimenko: Izlasei jāizvairās no pēdējās vietas grupā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas futbola valstsvienība pēdējās divās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēs vēlas iegūt punktus, lai izvairītos no palikšanas apakšgrupas pēdējā pozīcijā, izteicās izlases aizsargs Vitālijs Maksimenko.

Gaidāmajos mačos Latvija sestdien izbraukumā spēlēs ar Islandi, bet dažas dienas vēlāk savā laukumā tiksies ar Kazahstānu.

«Protams, pēdējās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēs gribam tikt pie punktiem.

Mums apakšgrupā nevajadzētu palikt pēdējiem. Līdz ar to vispirms centīsimies atņemt punktus Islandei, bet pēc tam jau domāsim par Kazahstānu,» stāstīja Maksimenko. «Tas, ka Islande jau nodrošinājusi sev vietu Eiropas čempionātā, varētu mums būt neliels pluss. Viņiem emocijas tagad būs citādas. Islandieši savu uzdevumu ir paveikuši. Tomēr Islandē spēlēt tik un tā būs grūti, viņi būs favorīti.»

Latvija ar Islandi sacentās 2008.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kad svinēja panākumus ar rezultātiem 4:0 un 4:2. Tomēr šo ciklu Islandes izlase aizvada ļoti veiksmīgi un priekšlaicīgi spējusi kvalificēties pirmajam lielajam finālturnīram vēsturē.

«Mums jāspēlē tā, kā to darām visu laiku, - kompakti un organizēti. Tikai tā varam uz kaut ko cerēt,» uzsvēra Latvijas izlases aizsargs.

Maksimenko nesen pievienojās Austrijas čempionāta komandai «Mattersburg».

«Austrijā man viss patīk un apmierina, sākot ar pašu valsti un beidzot ar komandu. Viss, ko man iepriekš apsolīja, ir. Esmu priecīgs, ka tur spēlēju,» pauda spēlētājs. «Iepriekšējos mačos mums ir bijuši labi rezultāti, bet pēdējās divas spēles bija smagas. Pret Zalcburgas «Red Bull» (2:4) bija ļoti grūti, bet iepriekšējā mačā, kurā zaudējām ar 0:4 [Mēdlingas «Admira Wacker» komandai], nospēlējām slikti.»

«Treneris man uzticas, runājam viens ar otru. Kluba vadība un treneri ar mani ir apmierināti,» stāstīja spēlētājs.

Maksimenko 2013.gada janvārī pievienojās Anglijas otrās līgas - «Championship» - komandai Braitonas «Albion», pārnākot no Latvijas vienības Rīgas «Skonto», tomēr kluba sastāvā viņš laukumā devās vien trijos mačos.

Pirmās sezonas otrajā pusē viņš bija izīrēts Anglijas trešās līgas - «League One» - vienībai Jovilas «Town», palīdzot nopelnīt paaugstinājumu uz «Championship» turnīru. Gandrīz visu nākamo sezonu aizsargs aizvadīja Skotijas komandā «Kilmarnock»; iepriekšējā sezonā Maksimenko bija izīrēts Nīderlandes otrās spēcīgākās līgas vienībai Venlo VVV, bet vasarā līgums ar viņu netika pagarināts.

«Austrijas līgas līmenis, ja salīdzina ar Anglijas «Championship» turnīru, ir nedaudz zemāks, bet tas noteikti ir augstāks nekā Nīderlandes otrā līga, kā arī mans pašreizējais klubs ir labāka līmeņa nekā «Kilmarnock»,» salīdzināja futbolists. «Nezinu, vai šo var uzskatīt par manu atspēriena punktu. Par to nedomāju, labāk baudu futbolu. Esmu priecīgs, kur esmu nonācis.»

«Ar «Albion» par manu nākotni runājām jau janvārī, jo līgumam bija jānoslēdzas vasarā. Nevēlējos tur palikt, jo vispār netiku pie spēlēšanas. Arī viņi saprata, ka spēlēt pie viņiem īsti netikšu. Tāpēc nonācām pie abpusējas vienošanās, ka līgums pagarināts netiks,» atcerējās aizsargs, kurš ar Austrijas komandu noslēdzis līgumu pēc sistēmas 1+2 gadi.

«Mattersburg» Austrijas bundeslīgā ar 16 punktiem 11 spēlēs ieņem piekto vietu, bet līderei Vīnes «Rapid» ir par sešiem punktiem vairāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu