Ziemeļīrijas futbolisti pirmo reizi vēsturē kvalificējas EČ finālturnīram

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

2016.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra mačā Ziemeļīrijas futbolisti ceturtdien savā laukumā ar rezultātu 3:1 uzveica Grieķijas izlasi un pirmo reizi vēsturē nopelnīja ceļazīmi uz EC finālturnīru.

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Stīvens Deiviss, bet ar vienu precīzu sitienu izcēlās Džošs Magennis. Savukārt grieķiem vienīgos vārtus četras minūtes pirma mača beigām guva Hristoss Aravidis.

Ziemeļīrijai pēdējās divās spēlēs vajadzēja izcīnīt divus punktu, lai kvalificētos finālturnīram, taču panākums gūts jau pirmajā mačā, izcīnot uzvaru un trīs punktus turnīra tabulā.

Trīs reizes Ziemeļīrija piedalījusies Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā - 1958., 1982. un 1986. gadā, taču EČ finālturnīrā valstsvienība spēlēs pirmo reizi.

Citās F grupas spēlēs Ungārija mājās ar 2:1 pārspēja Fēru salas, savukārt Rumānija savā laukumā spēlēja neizšķirti 1:1 pret Somiju.

F grupā pirms pēdējās spēļu kārtas Ziemeļīrija ir līdere ar 20 punktiem, Rumānijai ir 17, Ungārijai 16, Somijai 11, Fēru salām seši un Grieķijai trīs punkti.

Latvijas izlasei A grupā atlikušas divas spēles - 10.oktobrī viesos pret Islandi un 13.oktobrī mājās pret Kazahstānu. A grupas līdere 19 punktiem ir Islande, tikpat punktu ir arī Čehijai, 12 punkti Turcijai, 10 punkti Nīderlandei, četri Latvijai un divi Kazahstānai.

EČ kvalifikācijas turnīrā 53 komandas sadalītas deviņās grupās. Katras grupas divas labākās komandas un labākā trešās vietas ieguvēja kvalificējas EČ finālturnīram, savukārt pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēlēs izslēgšanas mačos.

2016. gada EČ finālturnīrs notiks Francijā no 10.jūnija līdz 10.jūlijam. Mājinieku komanda no kvalifikācijas spēlēm ir atbrīvota.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu