Rakels: Ļoti smagi strādāju, lai nākotnē spēlētu daudz spēcīgākā līgā nekā Polijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PETRAS MALUKAS / AFP

Latvijas futbolists Deniss Rakels ļoti smagi strādā, lai nākotnē spēlētu spēcīgākā līgā nekā Polijā, uzsvēra uzbrucējs.

Kā zināms, Rakels pārstāv Polijas augstākās līgas komandu Krakovas «Cracovia», kas svētdien ar 5:2 pārspēja šosezon neveiksmīgi spēlējušo čempioni Poznaņas «Lech». Latvijas futbolists šajā mačā izcēlās ar vārtu guvumu, būdams precīzs jau otro maču pēc kārtas.

«Sezona ir diezgan laba, pēdējā laikā pat ļoti laba, jo uzvarējām pēdējās divas spēles. Svētdien bija ļoti svarīga spēle pret čempioniem, kurus pieveicām. Tagad esam trešajā vietā un spēlējam ar lielām cerībām, jo šajā sezonā varam kaut ko sasniegt. Uzdevums ir iekļūt pirmajā astotniekā, bet gribam pacīnīties arī par pirmo trijnieku,» stāstīja Rakels.

Nākamā cīņa Polijas čempionātā «Cracovia» komandai pēc izlašu pārtraukuma gaidāma pret pagaidām sīvāko pretinieci kopvērtējuma tabulā Varšavas «Legia».

«Mums ir trešā vieta, bet viņi ir par pozīciju zemāk, abas komandas šķir viens punkts. Mēs spēlēsim viesos, tāpēc viņi būs favorīti. Pats gan patlaban par to nedomāju, jo ir uzdevumi izlasē. Klubā arī par to nedomā, jo līdz spēlei vēl daudz laika. Redzēsim, ko treneris no mums gribēs. Par to domāsim, kad visi būs atgriezušies no pārtraukuma,» atzīmēja Rakels.

Kā zināms, septembra nogalē Rakels ar «Cracovia» pagarināja līgumu līdz 2018.gadam.

«Par līguma pagarināšanu sarunas jau bija pirms tam. Viss mani apmierināja, daudz runājām par kontraktu. Jau jūnijā bija pirmie soļi, bet nevarējām vienoties, un kādu laiku nebija nekādas iniciatīvas no abām pusēm. Tomēr septembrī pēc atgriešanās no valstsvienībām paredzētā pārtraukuma tika sperts solis uz priekšu un pagarinājām līgumu,» teica Rakels.

Polijā bez Rakela spēlē arī Latvijas izlases futbolisti aizsargs Vladislavs Gabovs un pussargs Aleksandrs Fertovs, kuri pārstāv Kelces «Korona». Tikmēr Igors Tarasovs ir Belastokas «Jagiellonia» rindās, bet «Lech» sastāvā ir Antonijs Černomordijs, kurš gan vēl nav pieteikts nevienai spēlei.

Tāpat Polijā sezonu iesāka Eduards Višņakovs, kurš pēc dažiem mačiem jaunajā sezonā no Hožuvas «Ruch» pārgāja uz spēcīgākā Beļģijas čempionāta klubu «KVC Westerlo». Arī Rakels atzīst, ka, spēlējot Polijas čempionātā, var izpelnīties vietu kādā spēcīgākā līgā.

«Tādi konkrēti piedāvājumi nav bijuši. Pēc sezonas bija daudzi zvani un interese, bet piedāvājumu nebija. Gribētu tikt un spēlēt kādā augstākā līgā. Ļoti smagi strādāju, lai nākotnē spēlētu daudz stiprākā līgā nekā Polijā,» uzsvēra Rakels.

Uzbrucējs šobrīd ar Latvijas valstsvienību gatavojas 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra noslēdzošajām spēlēm sestdien izbraukumā pret Islandi un nākamnedēļ savā laukumā pret Kazahstānu.

«Esmu izsaukts jau uz trešo nometni. Ļoti gribu gūt savus pirmos vārtus izlasē. Daudz domāju par to, jo sasitu vārtus iepriekšējā sezonā sava kluba rindās, arī šogad iet labi. Ilgu laiku jau to gaidu. Gribētu, lai beidzot sanāk gūt vārtus arī izlasē,» pauda Rakels.

2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra A grupā pēc astoņām kārtām Islandei un Čehijai ir pa 19 punktiem. Abas izlases jau garantējušas sev vietu Eiropas čempionātā.

Šīm vienībām ar 12 punktiem seko Turcija, kas apsteigusi Nīderlandi, kuras rēķinā ir desmit punkti. Savukārt Latvija un Kazahstāna iekrājušas attiecīgi četrus un divus punktus.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies «play-off» pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu