Smukulis pievienojies spēcīgajai Kazahstānas komandai «Astana»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas izlases elites šosejas riteņbraucējs Gatis Smukulis pievienojies spēcīgajai Kazahstānas komandai «Astana», aģentūru LETA informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) preses sekretārs Toms Markss. Līgums ar Pasaules tūres komandu parakstīts uz vienu sezonu.

Kā zināms, iepriekšējās četras sezonas 28 gadus vecais Smukulis pārstāvēja Krievijas riteņbraukšanas vienību «Katjuša», būdams palīgs saviem komandas biedriem, lai viņi sacensībās varētu cīnīties par augstākajām vietām. Latvietis šosezon piedalījās vairākās prestižās sacensībās, tostarp daudzdienu velobraucienā «Vuelta Espana», kur gan sākumā viņš nemaz nebija pieteikts.

Smukulis iespēju startēt prestižajās «Vuelta Espana» sacensībās saņēma pēc tam, kad «Katjuša» komandas disciplīnu bija pārkāpis Jegors Silins, kurš tādējādi tika izslēgts no dalībnieku skaita.

Iepriekš Smukulis atklāja, ka Krievijas komanda bija apmierināta ar Smukuļa aizvadītās sezonas sniegumu.

Gatis Smukulis
Gatis Smukulis Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas profesionālais riteņbraucējs piedalījās arī šī gada pasaules čempionātā, individuālajā braucienā izcīnot 28.vietu, bet grupas braucienā viņš 54 kilometrus pirms finiša bija iesaistīts lielā kritienā, noslēgumā ieņemot 110.pozīciju.

Kā zināms, augusta sākumā Smukulis izcīnīja trešo vietu UCI Pasaules tūres ietvaros notikušā Polijas daudzdienu velobrauciena posmā, garantējot Latvijai vietu nākamā gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Aizvadītajā sezonā «Astana» Pasaules tūres un kontinentālās komandas piemeklēja vairākas neveiksmes, tai skaitā arī pieci dopinga skandāli. Tiesa, Kazahstānas vienība vēl joprojām ir viena no vadošajām Pasaules tūres komandām, UCI rangā ieņemot piekto vietu starp visām 17 vērtējumā esošajām vienībām.

Tāpat gaidāmajā sezonā «Astana» komandu pārstāvēs arī šī gada prestižā daudzdienu velobrauciena «Vuelta Espana» uzvarētājs itālis Fabio Aru, cits slavenais itāļu riteņbraucējs Vinčenco Nibali, kas bija pagājušā gada «Tour de France» čempions, un šovasar notikušo pirmo Eiropas spēļu grupas brauciena uzvarētājs spānis Luiss Leons Sančess.

Kopā «Astana» komandas sastāvā šobrīd ir 24 riteņbraucēji no 11 valstīm, no kuriem desmit sportisti ir no Itālijas. Šajā vienībā jau sesto sezonu startēs arī igaunis Tanels Kangerts.

Jau vēstīts, ka septembra beigās viens no Latvijas daudzsološākajiem riteņbraucējiem un valsts U-23 izlases dalībnieks Krists Neilands pievienojās ASV kontinentālajai komandai «Axeon». Savukārt Aleksejs Saramotins jau ceturto gadu pēc kārtas turpinās pārstāvēt Šveices komandu IAM.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu