Spānijas un Šveices futbola izlases nodrošina vietu Eiropas čempionāta finlālturnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Spānijas un Šveices futbola izlases pēc piektdien gūtajiem panākumiem kvalifikācijas sacensībās nodrošināja sev vietu 2016.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Spānijas futbolisti piektdien C apakšgrupas mačā savā laukumā ar 4:0 (1:0) sagrāva Luksemburgu, pa diviem vārtiem gūstot Santi Kazorlam un Pako Alkaseram.

Pateicoties uzvarai 2008. un 2012.gada Eiropas čempioniem izdevies sasniegt kontinenta finālturnīru.

«Šajā atlases ciklā mums bija grūti brīži, taču pretī tiem stājāmies kā komanda. Kopumā aizsardzībā spēlējām labi, bet uzbrukumā mačā pret Luksemburgu radījām vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, tāpēc domāju, ka mums pat vajadzēja uzvarēt ar lielāku vārtu starpību,» uzskata Spānijas valstsvienības galvenais treneris Visente del Boske.

Citā C apakšgrupas mačā nedaudz negaidītu zaudējumu piedzīvoja Slovākija, kas savu skatītāju priekšā ar 0:1 (0:1) piekāpās Baltkrievijai. Vienīgos vārtus šī mača 34.minūtē guva Staņislavs Draguns.

Slovāku neveiksme uzlabojusi Ukrainas izredzes sasniegt finālturnīru, jo tā ar 2:0 (0:0) izbraukumā pieveica Maķedoniju.

C apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar 24 punktiem deviņās spēlēs ir Spānija, bet pa 19 punktiem izcīnījušas Slovākija un Ukraina. Tiesa, pēdējā turnīra mačā slovākiem jātiekas ar Luksemburgu, kamēr Ukrainai - ar Spāniju. Tikmēr ceturtā ar desmit punktiem ir Baltkrievija, bet ar četriem punktiem seko Luksemburga. Trīs punkti tikmēr ir Maķedonijas rēķinā.

Pie vietas Eiropas čempionāta finālturnīrā piektdien tika arī Šveice, kas E apakšgrupas mačā ar 7:0 (1:0) savā laukumā sagrāva Maķedoniju.

Šveicieši kontinenta meistarsacīkstēs atgriezīsies pēc viena turnīra izlaišanas, jo šī vienība nekvalificējās 2012.gada sacensībām.

Vēl vienā mačā savu uzvaru sēriju turpināja Anglija, kas, spēlējot bez kapteiņa Veina Rūnija, savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Igauniju. Uzvarētāju sastāvā pa vārtiem guva Teo Valkots un Rahīms Stērlings.

Tikmēr Lietuva šīs apakšgrupas mačā piektdien izbraukumā nospēlēja 1:1 (0:1) ar Slovēniju.

E apakšgrupas kopvērtējumā Anglija iekrājusi maksimāli iespējamos 27 punktus deviņās spēlēs, kamēr Šveice seko ar 18 punktiem. Par pieciem mazāk ir Slovēnijai, bet pa desmit izcīnījušas Igaunija un Lietuva, kamēr Sanmarīno tikusi pie viena punkta.

Tikmēr G apakšgrupā savas pozīcijas turpina uzlabot Krievija, kas izbraukumā ar 2:1 (2:1) pārspēja Moldovu.

Līdz ar to krieviem izdevies izcīnīt trešo uzvaru pēc kārtas, pirms pēdējā mača saglabājot izredzes kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram.

Vēl vienā šīs grupas mačā uzvaru izcīnījusi Zviedrija, kas ar 2:0 (1:0) izbraukumā pieveica Lihtenšteinu, bet vietu finālturnīrā jau nodrošinājusī Austrija ar 3:2 (0:1) viesos pārspēja Melnkalni.

G apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar 23 punktiem deviņos mačos ir Austrija, bet jau pie 17 punktiem tikusi Krievija. Zviedrijai tikmēr ir 15 punkti, kamēr Melnkalne atpaliek par četriem. Piecus punktus iekrājusi Lihtenšteina, bet apakšgrupas pēdējā - sestajā - vietā ar diviem punktiem atrodama Moldova.

Sestdien devītās kārtas maču A apakšgrupā aizvadīs arī Latvija, kas izbraukumā tiksies ar vietu Eiropas čempionātā nodrošinājušo Islandi.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies «play-off» pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu