Pahars: Esam vairāk pelnījuši nepalikt pēdējie

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas futbola izlasi otrdien «Skonto» stadionā gaida ļoti svarīga spēle, kurā galvenais būs rezultāts, pirmdien notikušajā preses konferencē pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles pret Kazahstānu sacīja mājinieku komandas galvenais treneris Marians Pahars.

Komandas sastāvā būs izmaiņas salīdzinājumā ar iepriekšējo spēli Islandē, bet kādas tās būs, Pahars vēl neteica. Zināms tikai, ka traumas dēļ nespēlēs Vitālijs Jagodinskis. «Izņemot Jagodinski, visi ir veseli un, ceru, ka būs gatavi kārtīgai cīņai,» teica Pahars.

Viņš arī sacīja, ka spēle būs ļoti svarīga, jo neviena komanda negribēs palika pēdējā vietā grupā. Iepriekš Kazahstānbas izlases trenera Jurija Krasnožana pausto viedokli, ka Latvija spēlēs uz neizšķirtu, Pahars noraidīja. «Mums ir savs plāns. Pagaidām to negribu atklāt, taču gribam šajā ciklā izcīnīt pirmo uzvaru. Tā ir galvenais par ko rīt cīnīsimies, taču arī kazahi negribēs palikt pēdējie. Uzskatu, ka esam vairāk pelnījuši būt piektie un nepalikt pēdējie. Protams, būs grūti, bet puiši atdos visus spēkus, lai būtu piektie.»

Kazahstānu Pahars raksturoja kā organuzētu komandu, jo galvenais treneris Krasnožans ir pārveidojis tās sniegumu. «Viņiem ir bijušas labas spēles. Var redzēt, ka ir iespēlēts sastāvs. Komandas līderis ir Bauiržans Islamhans, kurš ir viens no tiem, kas var individuāli izšķirt cīņas likteni, taču viņš guvis traumu komandas iepriekšējā spēlē pret Nīderlandi. Mēs zinām kā pret viņu spēlēt, taču ir grūti paredzēt vai viņš būs laukumā,» sacīja Pahars.

Pēdējās spēles Latvijas komanda ir slikti sākusi pirmo puslaiku, bet otrajā sniegums uzlabojies. «Tā nav mana taktika. Par to tiek daudz domāts un runāts. Diemžēl spēļu sākumi pagaidām neizdodas. Priecē tas, ka puiši spēja parādīt raksturu un cīnās līdz galam. Tāpēc ar veiksmes palīdzību ir izdevies izvairīties no dažiem zaudējumiem.»

Pahars neatklāja vai komanda spēlēs kā pirmais vai kā otrais numurs, jo to noteiks spēles gaita.

Deniss Rakels sacīja, ka spēlēs tikai uz uzvaru, jo tā ir pēdējā spēle ciklā, lai līdzjutēji redzētu ne tikai labui spēli, bet arī komandas uzvaru. Rakels ir vienīgais komandā, kurš visas deviņas spēles aizvadījis pilnībā. Arī pret Kazahstānu Polijas kluba Krakovas «Cracovia» uzbrucējs vēlētos aizvadīt visu maču. «Gribas spēlēt, taču redzēs, ko domās treneris,» Rakelam pagaidām vēl nav izdevies gūt vārtus valstsvienībnas rindās. «Kad iesitīšu? Ļoti to gribu un gaidu. Tomēr galvenais ir komandas rezultāts.»

Pirms cikla sākuma Rakels bija cerējis, ka komandai būs vairāk uzvaru un punktu, taču tāpat bija skaidrs, ka pretinieki ir stipri un viegli neklāsies. «Ja rīt vinnēsim, tad, manuprāt cikls būs normāli nospēlēts,» sacīja Rakels.

Latvijas un Kazahstānas spēles sākums otrdien plkst.21.45.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu