Leģendārais Pele: Individuāli mums ir labākie futbolisti pasaulē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Brazīlijas futbolistus sabojā viņu intereses pārstāvošie futbolistu aģenti, uzskata pasaules futbola leģenda Pele.

Pele norādīja, ka Brazīlijas futbolisti nav zaudējuši kaisli pret šo spēli, taču radušās problēmas ar pašu valsts izlasi.

«Neesam zaudējuši kaisli pret futbolu,» sacīja Pele. «Individuāli mums ir labākie futbolisti pasaulē, taču kā komandai mums ir daudz problēmu. Manā laikā spēlētāji piederēja klubiem, taču tagad viņus pārvalda aģenti.»

Kā zināms, pērn Brazīlijā notikušās Pasaules kausa izcīņas pusfinālā mājinieki kaunpilni ar 1:7 piekāpās nākamajai čempionei Vācijai, turklāt šovasar brazīlieši pieticīgi startēja arī «Copa America» turnīrā.

Brazīlijas izlase nav veiksmīgi iesākusi arī 2018.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīru, jo pirmajā mačā ar 0:2 nācās piekāpties Čīlei, kas panākumu pār brazīliešiem izcīnījusi pirmo reizi 15 gadu laikā.

Vairums Brazīlijas izlases futbolistu spēlē ārzemēs, taču jau iepriekš izskanējuši pārmetumi, ka aģenti spēlētājus tikai izmanto savu interešu realizēšanai.

Pele, kuru daudzi uzskata par labāko spēlētāju futbola vēsturē, karjeras laikā trīs reizes kļuva par Pasaules kausa ieguvēju. Savas profesionālās karjeras laikā viņš guva 1281 vārtus 1363 spēlēs.

Brazīlijas izlasē viņš 91 spēlē izcēlās ar 77 precīziem sitieniem, bet savu pirmo Pasaules kausu viņš 1958.gadā ieguva vēl 17 gadu vecumā, turklāt finālā pret Zviedriju guva divus vārtus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu