Čempionu līga: «Bayern» un «Barcelona» saplosa sāncenšus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vietu UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā otrdien sev nodrošināja Vācijas futbola kluba Minhenes «Bayern» spēlētāji.

F apakšgrupas mačā «Bayern» savā laukumā ar 4:0 (3:0) apspēlēja Grieķijas klubu Pireju «Olympiacos».

Jau pirmo 20 minūšu laikā mājinieki izvirzījās vadībā ar 3:0, kad pa vārtiem guva Duglašs Košta, Roberts Levandovskis un Tomass Millers, bet otrajā puslaikā galarezultātu uzstādīja Kingslijs Komans.

Zīmīgi, ka no mača 52.minūtes «Bayern» spēlēja mazākumā, jo tobrīd sarkano kartīti nopelnīja Holgers Badštūbers.

Pateicoties panākumam, Minhenes klubs nodrošinājis pirmo vietu F apakšgrupā.

«Vienmēr ir svarīgi būt pirmajiem grupā, jo tas dod priekšrocības izslēgšanas spēlēs. Noslēgt šo gadu UEFA Čempionu līgas apakšgrupas pirmajā vietā ir lieliski,» pauda «Bayern» aizsargs Filips Lāms.

Tikmēr otrā F apakšgrupas mačā Anglijas klubs Londonas «Arsenal» savā laukumā ar 3:0 (2:0) pārspēja Horvātijas klubu Zagrebas «Dinamo».

Uzvarētājiem divus vārtus guva Aleksis Sančess, bet vēl reizi izcēlās Mesuts Ezils.

F apakšgrupas kopvērtējumā līderei «Bayern» ir 12 punkti piecās spēlēs, kamēr pie septiņiem tikusi «Olympiacos». Sešus izcīnījusi «Arsenal», bet trīs - «Dinamo».

Tikmēr iepriekš vietu UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs bija nodrošinājis Spānijas grands «Barcelona», kas otrdien E apakšgrupas mačā savā laukumā ar 6:1 (3:0) sagrāva Itālijas klubu «AS Roma».

Uzvarētāju rindās pa diviem vārtiem guva Luiss Suaress un Lionels Mesi.

Zīmīgi, ka mača gaitā abām komandām neizdevās realizēt pa vienam 11 metru soda sitienam.

Tiesa, «Barcelona» vietu astotdaļfinālā bija nodrošinājusi jau otrdienas pievakarē, kad Baltkrievijas čempione Barisavas BATE bez Latvijas futbola izlases aizsarga Kaspara Dubras palīdzības savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar slaveno Vācijas klubu Leverkūzenes «Bayer».

Mača rezultātu jau otrajā minūtē atklāja BATE futbolists Mihails Gordejčuks, turklāt mājiniekiem ilgu laiku izdevās apturēt «Bayer» spiedienu un noturēt vadību. Tiesa, 68.minūtē Leverkūzenes klubam tomēr izdevās panākt neizšķirtu, kad to paveica maķedonietis Admirs Mehmedi, bet uzvaru Vācijas klubam tā arī neizdevās gūt

Dubra šim mačam bija pieteikts, bet laukumā tā arī nedevās.

Abas komandas iepriekšējo reizi savā starpā tikās septembra vidū, kad BATE izbraukumā cieta zaudējumu ar 1:4. Toreiz Dubra laukumā aizvadīja visas 90 minūtes.

E apakšgrupas kopvērtējumā līdere pēc piecām kārtām ar 13 punktiem ir «Barcelona», turklāt tā jau nodrošinājusi sev vietu izslēgšanas spēlēs, pie pieciem punktiem tikmēr tikušas «Bayer» un «AS Roma». Tikmēr četri punkti ir BATE kontā.

Savukārt G apakšgrupā pie pārliecinošas uzvaras tikusi Anglijas čempione Londonas «Chelsea», kas izbraukumā ar 4:0 (1:0) pārspēja Telavivas «Maccabi» no Izraēlas.

Lai gan «Chelsea» jau 20.minūtē Gerija Keihila precīzā raidījuma atklāja dueļa rezultātu, viesiem ilgu laiku vadību neizdevās nostiprināt, taču mača izskaņā pa vārtiem guva Viljans, Oskars un Kurts Zumā.

Tiesa, šī mača 41.minūtē «Maccabi» nonāca mazākumā, kad sarkano kartīti nopelnīja Tals ben Haims.

Vēl vienā G apakšgrupas duelī Ukrainas vienība Kijevas «Dinamo» ar 2:0 (1:0) viesos pārspēja «Porto» no Portugāles.

G apakšgrupas kopvērtējumā pa desmit punktiem ir «Chelsea» un «Porto», kamēr astoņus iekrājusi «Dinamo». Bez punktiem šobrīd cīnās «Maccabi».

Tikmēr H apakšgrupas piektās kārtas mačā panākumu uzcīnīja Beļģijas klubs «Gent», kas viesu laukumā ar 2:1 (1:1) pārspēja Lionas «Olymique» no Francijas.

Lai gan mača rezultātu jau septītajā minūtē atklāja Francijas kluba futbolists, turpinājumā «Gent» guva divus bezatbildes vārtus - vispirms 32.minūtē izcēlās Danijels Miličevičs, bet tikai kompensācijas laika piektajā minūtē uzvaru izrāva Kalifa Kolubalī.

Jau vēstīts, ka šīs apakšgrupas ietvaros pie vēl viena panākuma tikusi Krievijas čempione Sanktpēterburgas «Zeņit», kas savā laukumā ar 2:0 (1:0) pieveica spāņu klubu «Valencia», kas viņiem ļāvis priekšlaicīgi nodrošināt pirmo vietu grupā.

Šī mača rezultātu 15.minūtē atklāja Oļegs Šatovs, bet 74.minūtē pārsvaru dubultoja Artjoms Dzjuba.

«Zeņit» šo maču noslēdza vairākumā, jo 80.minūtē sarkano kartīti par pretinieka klupināšanu saņēma Ruvens Veso.

H apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar piecās spēlēs gūtiem maksimāli iespējamiem 15 punktiem ir «Zeņit», bet septiņi punkti ir «Gent» kontā. No tās par punktu atpaliek «Valencia», kamēr viens punkts ir «Olympique» rēķinā.

Grupu turnīrā, kas risināsies līdz 9.decembrim, 32 komandas salozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļūs astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 28.maijā norisināsies «San Siro» stadionā Milānā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu