CSKA zaudē cerības iekļūt Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas futbola izlases pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētā Krievijas komanda Maskavas CSKA trešdien UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra piektās kārtas spēlē ar rezultātu 0:2 (0:0) savā laukumā piekāpās Vācijas vicečempioniem «VfL Wolfsburg» un zaudēja cerības uz izslēgšanas turnīra sasniegšanu.

Visā mačā nebija pārāk daudz vārtu gūšanas momentu, tomēr mača otrajā pusē divreiz izcēlās uz maiņu nākušais pussargs Andrē Širle - vispirms 67. minūtē viņš pārspēja CSKA vārtsargu Igoru Akinfejevu ar sitienu no asa leņķa, bet pēc tam bija precīzs arī 88. minūtē.

Zīmīgi, ka CSKA vārtsargs Igors Akinfejevs UEFA Čempionu līgas mačus nav noslēdzis «sausā» kopš 2006.gada.

Cauņa bija savas komandas pieteikumā, bet palika rezervē.

Šī CSKA komandai bija ceturtā neveiksme pēc kārtas, turklāt šajā laikā piedzīvoti arī šosezon pirmie divi zaudējumi Krievijas premjerlīgā.

Vēl vienā B apakšgrupas mačā šodien titulētais Anglijas klubs Mančestras «United» savā laukumā plkst.21.45 uzņems Nīderlandes komandu Eindhovenas PSV. Šo cīņu tiešraidē demonstrēs TV6.

UEFA Čempionu līgas B apakšgrupā par līderi ar deviņiem punktiem piecos mačos kļuvusi «VfL Wolfsburg» komanda, kurai ar attiecīgi septiņiem un sešiem punktiem seko Mančestras «United» un PSV. Savukārt četrus punktus iekrājusi CSKA vienība.

Vēl vienā spēlē trešdien vārtus guva kādreiz Latvijas čempionātā spēlējušais Ganas futbolists Patriks Tvumasi, tomēr viņa pārstāvētā Kazahstānas vienība «Astana» nenoturēja divu vārtu vadību un savā laukumā cīnījās 2:2 (2:1) ar Portugāles komandu Lisabonas «Benfica».

«Astana» komandā pa reizei precīzi bija Tvumasi un bosnietis Marins Ančičs, bet «Benfica» rindās abus vārtus iesita meksikānis Rauls Himeness.

Maču «Astana» sāka ļoti aktīvi, un tieši Tvumasi savā Čempionu līgas pamatturnīra debijas mačā atklāja rezultātu - vispirms 18.minūtē pēc centrējuma viņam neizdevās pilnībā valdīt pār bumbu un «Benfica» vārtsargs Žulju Sezars to pārtvēra, bet jau nepilnu minūti vēlāk identiskā situācijā pēc centrējuma Tvumasi raidīja bumbu ar galvu un tā ielidoja vārtos.

Arī pēc gūtajiem vārtiem «Astana» turpināja dominēt mačā un 31.minūtē panāca 2:0, kad pēc soda sitiena bumbu ar muguru skāra Aničičs un tā ielidoja vārtos. Zīmīgi, ka Ančičam šie bija pirmie gūtie vārti karjerā Astanas komandas rindās. Turpinājumā pirmos bīstamos momentus mačā radīja arī «Benfica» un vēl pirmajā puslaikā samazināja deficītu, kad pēc centrējuma izcēlās Himeness. Puslaika beigās lielisku sniegumu rādošajam Tvumasi bija iespējas gan atjaunot divu vārtu pārsvaru, gan arī pret viņu tika nopelnīts brīdinājums, tomēr rezultāts nemainījās.

Otrajā puslaikā «Benfica» komandai piederēja pārsvars, tomēr ar bīstamiem uzbrukumiem spēja atbildēt arī «Astana». 18 minūtes pirms pamatlaika beigām gan otro reizi mačā izcēlās Himeness, kurš bija precīzs samērā līdzīgā epizodē kā pirmajos vārtos, un rezultāts kļuva 2:2. Spēles beigās «Benfica» futbolistiem piederēja pārsvars, tomēr abas komandas darbojās daudz piesardzīgāk nekā iepriekš, tāpēc rezultāts vairs nemainījās.

Tvumasi iepriekš pusotru gadu spēlējis Latvijas komandā Jūrmalas «Spartaks».

Vēl viena C apakšgrupas spēle notiks vakarā, un tajā Spānijas vienība Madrides «Atletico» uzņems Stambulas «Galatasaray» no Turcijas.

C apakšgrupas kopvērtējumā tagad līdere ar desmit punktiem piecos mačos ir «Benfica» komanda, kurai ar septiņiem punktiem seko «Atletico». Četri punkti ir «Galatasaray», kamēr trīs - «Astana» rēķinā, un Kazahstānas klubs joprojām saglabā cerības uz UEFA Eiropas līgu.

Grupu turnīrā, kas risināsies līdz 9.decembrim, 32 komandas salozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļūs astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 28.maijā norisināsies «San Siro» stadionā Milānā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu