Čempionu līga: Četri klubi nodrošina dalību izslēgšanas spēlēs

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Četri futbola klubi - Turīnas «Juventus», «Paris Saint-Germain», Madrides «Atletico» un Lisabonas «Benfica» trešdien nodrošināja iekļūšanu Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs.

Itālijas klubs «Juventus», kas iepriekšējā sezonā aizspēlējās līdz Čempionu līgas finālam, D grupas spēlē savās mājās ar 1:0 uzvarēja angļu «Manchester City», kas vietu izslēgšanas spēlēs jau bija nodrošinājusi. Vienīgos vārtus spēles 18. minūtē guva Mario Mandžukičs. Grupas otrā spēlē Menhengladbahas «Borussia» no Vācijas savās mājās ar 4:2 uzvarēja spāņu «Sevilla». Uzvarētājiem divus vārtus guva Larss Štindls.

Pirms pēdējās kārtas «Juventus» ir 11, «Manchester City» deviņi, «Borussia» pieci, bet «Sevilla» trīs punkti.

«Paris Saint-Germain» A grupas spēlē viesos ar 5:0 sagrāva Zviedrijas čempionus «Malmo». Francijas kluba labā divus vārtus guva Anhels di Marija, bet vienu reizi precīzs bija Zlatans Ibrahimovičs, kurš savulaik Malmes komandā sāka savu profesionālo karjeru.

Grupas otrā spēlē Madrides «Real», kas jau bija nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēlēs, viesos ar 4:3 uzvarēja Doņeckas «Šahtar». Spānijas karaliskais klubs līdz 70. minūtei panāca 4:0 savā labā, taču pēc tam 11 minūšu laikā ielaida trīs vārtus, tomēr uzvaru nosargāja. «Real» līderis Krištianu Ronaldu guva divus vārtus un divas reizes asistēja partneriem, bet mājiniekiem divas reizes precīzi sita Alekss Teišeira.

Madrides «Real» ir grupas līderi ar 13 punktiem, «Paris Saint-Germain» ir 10, bet Doņeckas un Malmes komandām pa trīs punktiem.

C grupā pie ceļazīmēm tika Madrides «Atletico» un Lisabonas «Benfica». Spāņu «Atletico» savās mājās ar 2:0 uzvarēja Turcijas klubu «Galatasaray». Abus vārtus guva Antuāns Grīzmans.

Savukārt portugāļu «Benfica» viesos nospēlēja neizšķirti 2:2 ar Kazahstānas «Astana», taču ar to pietika, lai tiktu tālāk. «Atletico» un «Benfica» ir pa desmit punktiem, «Galatasaray» četri, bet «Astana» trīs punkti.

Sarežģītākā situācija ir B grupas galvgalī, kur uz pirmajām divām vietām pretendē trīs komandas. «Manchester United» savās mājās nespēja izmantot vairākas labas iespējas gūt vārtus un spēli pret Eindhovenas PSV noslēdza neizšķirti 0:0.

Savukārt Vācijas vicečempioni «Wolfsburg» viesos ar 2:0 uzvarēja Maskavas CSKA. Latvijas izlases futbolists Aleksandrs Cauņa Krievijas komandas sastāvā laukumā nedevās, lai gan spēlei bija pieteikts.

«Wolfsburg» ir deviņi, «Manchester United» astoņi, bet Eindhovenas PSV septiņi punkti, kamēr CSKA ir tikuši pie četriem punktiem. Titulētajam Mančestras klubam pēdējā spēlē jāuzvar viesos Volfsburgā vai jācer, ka Maskavas CSKA atņems punktus viesos pret Eindhovenas vienību.

Otrdien izslēgšanas spēlēs iekļuva arī «Barcelona» un Minhenes «Bayern», bet iepriekš to bija paveikusi Sanktpēterburgas «Zenit» no Krievijas, kas ir vienīgā komanda, kura grupu kārtā ir uzvarējusi visās piecās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu