Gorkšs gūst divus vārtus Čehijas čempionāta spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas futbola izlases aizsargs un kapteinis Kaspars Gorkšs piektdien guva divus vārtus Prāgas «Dukla» komandas labā, palīdzot tai izcīnīt panākumu Čehijas augstākās līgas mačā.

Aizvadītajā duelī «Dukla» savā laukumā ar 4:0 (2:0) pārspēja «Teplice» komandu.

Rezultātu 40.minūtē atklāja bosnietis Aldins Čajičs, bet pašās pirmā puslaika beigās izcēlās arī Gorkšs, kurš bija precīzs ar galvu pēc stūra sitiena. Otrajā puslaikā laukuma saimniekiem trešos vārtus guva Tomāšs Pržikrils, bet Gorkšs atkal izcēlās pašās puslaika beigās. Arī otros vārtus Gorkšs iesita uzreiz pēc stūra sitiena, bet šoreiz to paveica ar kāju.

Kā ierasts, Gorkšs laukumā pavadīja visas 90 minūtes. Zīmīgi, ka pirms šī mača viņš «Dukla» rindās ar precīziem sitieniem nebija izcēlies.

Pagājušajā sezonā Gorkšs kopumā guva divus vārtus, bet vienā mačā viņš to paveicis pirmoreiz kopš 2010.gada septembra, kad Londonas «Queens Park Rangers» (QPR) sastāvā šādi izcēlās Anglijas otrajā spēcīgākajā futbola līgā jeb «Championship».

Gorkšs ir viens no četriem kandidātiem uz šī gada Latvijas labākā futbolista balvu. Uz titulu arī pretendē vēl viens aizsargs Kaspars Dubra, pussargs Deniss Rakels un vārtsargs Andris Vaņins.

«Dukla» Čehijas čempionātā ar 15 spēlēs izcīnītiem 19 punktiem pakāpusies uz devīto vietu turnīra tabulā, kamēr līdere ar 32 punktiem 14 spēlēs ir Plzeņas «Viktoria».

«Dukla» no pagājušā gadsimta piecdesmitajiem līdz astoņdesmitajiem gadiem 11 reizes uzvarēja bijušās Čehoslovākijas čempionātā. Deviņdesmito gadu sākumā klubs izkrita no Čehijas čempionāta augstākās divīzijas, kur atgriezās vien pirms četriem gadiem.

Kā zināms, Gorkšs ar «Dukla» klubu noslēdzis līgumu uz vienu sezonu.

Arī pagājušās sezonas sākumā aizsargs ilgstoši bija brīvais aģents, jo noslēdzās viņa līgums ar Anglijas otrās līgas - «Championship» - komandu «Reading». Sākotnēji viņš spēļu praksi guva vienīgi Latvijas izlases rindās, bet decembrī uz īstermiņa līguma nosacījumiem pievienojās Anglijas trešās līgas - «League One» - komandai Kolčesteras «United».

Pēc šī līguma beigām Gorkšs janvārī pievienojās Grieķijas augstākās līgas klubam Iraklijas «Ergotelis». Tā kā šī vienība nesaglabāja vietu augstākajā līgā, Gorkšs atkal kļuva par brīvo aģentu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu