Vārdijs gūst vārtus arī pret «United» un sasniedz premjerlīgas rekordu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pārsteidzošu sniegumu rādošais Džeimijs Vārdijs sestdien guva vārtus arī vienpadsmitajā Anglijas futbola premjerlīgas spēlē pēc kārtas, sasniedzot jaunu sacensību rekordu. Savukārt kopvērtējuma līderpozīciju atguva Mančestras «City» vienība.

Aizvadītajā mačā Vārdija pārstāvētā līdzšinējā premjerlīgas līdere Lesteras «City» izbraukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar Mančestras «United» komandu.

Tieši Vārdijs atklāja spēles rezultātu, kad saņēma izcilu austrieša Kristiāna Fuksa piespēli un ar dažiem pieskārieniem ieraidīja bumbu vārtos. Savukārt pirmā puslaika kompensācijas laikā neizšķirtu pēc stūra sitiena panāca vācu pussargs Bastians Šveinšteigers, kuram šis bija pirmais precīzais raidījums Mančestras «United» rindās.

Līdz šim premjelīgas periodā vārtus desmit spēlēs pēc kārtas bija guvis Nīderlandes spēlētājs Rūds van Nistelrojs. Tiesa, Anglijas augstākās līgas rekords joprojām pieder Šefīldas «United» spēlētājam Džimijam Dannam, kurš 1931./32.gada sezonā guva vārtus 12 spēlēs pēc kārtas.

«Tas ir neticami. Nedaudz pārsteidzu pats sevi,» pēc rekorda sasniegšanas stāstīja Vārdijs. «Man tika veltīta liela pretinieku uzmanība, tomēr turēju galvu nolaistu un centos par to pārāk nedomāt. Zināju, ka man jācīnās ar Krisu Smolingu un neitrālajiem skatītājiem tas bija aizraujoši.»

Zīmīgi, ka vēl tikai pirms četriem gadiem Vārdijs spēlēja Anglijas piektajā jeb amatieru līgā.

Tikmēr Mančestras «City» revanšējās par nedēļas vidū UEFA Čempionu līgā piedzīvoto zaudējumu un ar 3:1 (2:0) savā laukumā apspēlēja «Southampton» vienību.

Pirmajā puslaikā Mančestras futbolistiem vadību deva beļģu pussargs Kevins de Brujne un Fabians Delfs. Kaut otrā puslaika ievadā «Southampton» komandai vienus vārtus atguva Šeins Longs, vēlāk gala rezultātu uzstādīja serbs Aleksandrs Kolarovs.

Pēc dueļa Mančestras «City» galvenais treneris Manuels Pelegrīni slavēja komandu par uzvaru, kas tika sasniegta bez savainotā vārtsarga Džo Hārta.

«Bija ļoti svarīgi gūt trīs punktus, kas izbraukuma mačos bija nepārspēta. Līdz trešajiem gūtajiem vārtiem bijām nedaudz nervozi, tomēr esmu laimīgs ar komandas sniegumu un rezultātu,» stāstīja itālis.

Uz sesto vietu kopvērtējumā pakāpās Londonas «Crystal Palace» vienība, kas, pateicoties diviem Džeimsa Makartura un Janika Bolasi gūtajiem vārtiem, ar 5:1 (3:1) apspēlēja Ņūkāslas «United».

Ļoti dramatiska izskaņa izvērtās mačā, kurā viena no pastarītēm «Bournemouth» savā laukumā cīnījās neizšķirti 3:3 (0:2) ar Liverpūles «Everton».

Pēc puslaika «Everton» bija vadībā ar 2:0, bet «Bournemouth» pamatlaika pēdējās desmit minūtēs iesita divus vārtus un panāca 2:2. Kompensācijas laika piektajā minūtē precīzs bija Romelu Lukaku un vēlreiz deva vadību «Everton», tomēr jau kompensācijas laika astotajā minūtē otros vārtus mačā iesita Džuniors Staņislass un izrāva «Bournemouth» dramatisku neizšķirtu.

Kopvērtējumā tagad Mančestras «City» un Lesteras «City» komandām ir pa 29 punktiem 14 spēlēs un tām ar 28 punktiem seko Mančestras «United».

Attiecīgi 26 un 24 punktus 13 mačos savākušas galvaspilsētas vienības Londonas «Arsenal» un Totenhemas «Hotspur», bet vēl viena Londonas vienība «Crystal Palace» ar 22 punktiem 14 spēlēs ir sestā.

Svētdien «Arsenal» viesosies pie Noridžas «City», bet «Hotspur» uzņems šosezon neveiksmīgu sniegumu rādošo čempioni Londonas «Chelsea».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu