Starkovs atgriežas Latvijas valstsvienībā kā Pahara palīgs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pieredzējušais futbola treneris Aleksandrs Starkovs atgriezīsies Latvijas futbola valstsvienībā, kļūstot par vienu no galvenā trenera Mariana Pahara palīgiem, trešdien pavēstīja Latvijas Futbola federācija (LFF).

Pahars 2013.gada jūlijā kļūstot par izlases galveno treneri amatā nomainīja tieši Starkovu, kurš iepriekš pie valstsvienības stūres atradās divus periodus.

Pirmoreiz par Latvijas valstsvienības galveno treneri Starkovs kļuva 2001.gada vasarā, komandu vadot līdz 2004.gada beigām. Šajā posmā tika sasniegts līdz šim lielākais panākums Latvijas futbola izlases vēsturē, jo komanda kvalificējās un spēlēja 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Portugālē. Savukārt atkārtoti viņš amatu pārņēma 2007.gada aprīlī, bet pēc sešiem gadiem viņu nomainīja Pahars.

Pēdējos gados Starkovs bija LFF nacionālo izlašu komitejas priekšsēdētājs.

Latvijas izlases treneru štābam Starkovs nolēmis pievienoties pēc Pahara personīga uzaicinājuma. Galvenajam trenerim jau ir trīs palīgi - Vitālijs Astafjevs un Andris Riherts, kuri Latvijas futbola virslīgā trenē attiecīgi «Jelgavas» un «Metta»/«Latvijas Universitāte» komandas, kā arī Vladimirs Serbins.

Janvārī Pahars un Starkovs vismaz divas reizes devās kopīgos braucienos uz ārzemēm, lai vērotu Latvijas futbolistu startus. Abi apmeklēja Latvijas U-21 izlases spēles Sadraudzības kausa izcīņā Sanktpēterburgā, bet nesen viesojās Latvijas izlases futbolista Aleksandra Cauņas pārstāvētā Krievijas kluba Maskavas CSKA treniņnometnē Spānijā.

Iepriekš kādā intervijā Pahars neslēpa, ka Starkovam ir milzīga nozīme viņa karjerā.

«Starkovs ir atsevišķa tēma manā futbola dzīvē. Kā viņš mani, vēl «Skonto» futbolistu, dzenāja papildu individuālajos treniņos. Es burtiski stundām atstrādāju sitienu ar galvu pa vārtiem, pilnīgi nesaprotot, kāda velna pēc man tas vajadzīgs. Visos Latvijas čempionāta mačos laukumā devos uz noguruma fona. Taču kā pēc tam es biju pateicīgs Starkovam par tām mocībām,» atzinis Pahars.

Starkovs futbolista karjerā, kuru viņš noslēdza 1989.gadā, bija leģendārs Rīgas «Daugavas» uzbrucējs. Trenera karjeru viņš sāka 1990.gadā, bet pēc diviem gadiem kļuva par Latvijas U-21 izlases treneri, bet no 1995. līdz 2001. gadam bija Latvijas izlases galvenā trenera palīgs, paralēli strādājot arī «Skonto» klubā par galveno treneri. Klubu līmenī Starkovs trenējis arī Maskavas «Spartak» un Azerbaidžānas vienību «Baku».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu