Ķīna veic vēl vienu rekorddarījumu un iegādājas arī brazīlieti Teišeiru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kārtējā Ķīnas futbola rekorddarījumā brazīliešu pussargs Alekšs Teišeira par 50 miljoniem eiro no Ukrainas vienības Doņeckas «Šahtar» pārgājis uz Dzjansu «Suning» klubu.

Darījumu apstiprinājusi «Šahtar» komanda, kuras rindās Teišeira kopš 2009.gada decembra nospēlēja 223 mačus, izceļoties ar 89 gūtajiem vārtiem. Viņš piecas reizes kļuva par Ukrainas čempionu, trīsreiz ieguva Ukrainas kausu un piecas reizes - Ukrainas Superkausu.

«Šahtar» vadība pateikusies Teišeiram par vienībā pavadīto laiku un novēlējusi viņam veiksmi jaunajā klubā.

Kā ziņots, vēl tikai trešdien pazīstamais kolumbiešu uzbrucējs Džeksons Martiness par 42 miljoniem eiro no Spānijas čempionāta vienības Madrides «Atletico» pārgāja uz Ķīnas grandu Guandžou «Evergrande», pārsitot šīs valsts transfēru rekordu.

Arī Martiness kļuva vien par kārtējo futbolistu, kurš šoziem no Eiropas pārgāja uz ļoti turīgo Ķīnas superlīgu. Šī turnīra komandas ziemas transfēra logā spēlētāju pārejām nu iztērējušas jau 258,9 miljonus eiro, kas ir visvairāk pasaulē, apkopojis portāls «Transfermarkt». Iepriekš allaž bagātākie bija Anglijas premjerlīgas klubi, kas šoziem iztērēja 247,3 miljonus eiro. Premjerlīgā transfēru logs šonedēļ aizvērās, bet Ķīnā tas turpināsies līdz 26.februārim.

Pirms tam šoziem skaļāko darījumu bija veikusi «Suning» vienība, kas par tobrīd rekorda summu - 28 miljoniem eiro - no slavenā Anglijas kluba Londonas «Chelsea» iegādājās brazīliešu pussargu Ramirešu. Tāpat «Evergrande» citai Ķīnas vienībai Šanhajas SIPG par 20 miljoniem eiro pārdeva brazīliešu uzbrucēju Elkešunu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu