Rudņevam rezultatīva piespēle bundeslīgas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs svētdien izpildīja rezultatīvu piespēli Vācijas bundeslīgas mačā, palīdzot Hamburgas SV (HSV) savā laukumā nospēlēt neizšķirti 1:1 (0:1) ar «Koln» komandu.

Spēles pirmo puslaiku Rudņevs pavadīja uz rezervistu soliņa un pēc tā vadībā bija Ķelnes komanda, kuras labā 41.minūtē izcēlās Simons Collers.

Rudņevs laukumā izgāja uzreiz pēc pārtraukuma, nomainot Pjēru Mišelu Lasogu, un jau otrā puslaika otrajā minūtē HSV panāca 1:1, kad pēc sekmīgas Rudņeva piespēles bumbu vārtu augšējā stūrī ieraidīja Nikolai Millers.

Šajā mačā HSV sastāvā 85 minūtes nospēlēja Šveices valstsvienības uzbrucējs Josips Drmičs, kurš Hamburgas vienībai tika piesaistīts vien šonedēļ.

Sezonas pirmajā pusē Rudņevs ne reizi pat nebija pieteikts HSV spēlei, bet pēc ziemas pārtraukuma viņš visos trijos mačos laukumā izgājis uz maiņu, turklāt pirms nedēļas arī guva vārtus.

Rudņeva līgums ar HSV ir spēkā līdz vasarai.

2012.gada maijā Rudņevs ar HSV komandu noslēdza līgumu uz četriem gadiem, kad viņu iegādājās no Polijas kluba Poznaņas «Lech». Uzbrucējs kļuva par vēsturē pirmo Latvijas futbolistu bundeslīgas čempionātā.

Pirmajā sezonā Rudņevs bundeslīgas čempionātā sevi veiksmīgi pieteica, HSV rindās gūstot 12 vārtus. Tomēr nākamajā sezonā viņa pozīcija vienības sastāvā bija jūtami mainījusies, un tās otro daļu uzbrucējs pavadīja, izīrēts «Hannover 96» komandai, kas gan beigās neizmantoja iespēju Latvijas sportista kontraktu izpirkt.

Arī iepriekšējā sezonā Rudņeva loma HSV rindās bija maza - bundeslīgā Latvijas futbolists laukumā devās 22 spēlēs, tikai sešās no tām aizvadot visas 90 minūtes.

Ar 23 punktiem 20 spēlēs HSV komanda atkāpusies uz 12.vietu Vācijas bundeslīgas kopvērtējuma tabulā, kamēr «Koln» ar 26 punktiem ierindojas devītajā pozīcijā.

Pārliecinoša līdere ar 53 punktiem ir čempione Minhenes «Bayern», kas sestdien izbraukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Leverkūzenes «Bayer», bet tai astoņus punktus zaudē Dortmundes «Borussia», kas sestdien izbraukumā cīnījās 0:0 ar kopvērtējuma trešajā vietā esošo Berlīnes «Hertha» vienību. Tiesa, «Hertha» no Dortmundes komandas atpaliek par desmit punktiem.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu