Futbolists: Ķīnā drīz par transfēru maksās 100 miljonus dolāru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pēdējā laikā turīgākie Ķīnas futbola klubi nežēlo naudu pazīstamu un talantīgu futbolistu iegādei. Runa ir par vairākiem desmitiem miljonu ASV dolāru. Austrālijas visu laiku labākais vārtu guvējs Tims Kehils, kurš pārstāv Šanhajas vienību «Shenhua», kanālam «Fox Sport» izteicās, ka drīzumā Ķīnas klubi futbolistu iegādei tērēs pat 100 miljonus ASV dolāru.

36 gadus vecais uzbrucējs/pussargs sacīja, ka Ķīnas klubi vienmēr cenšas panākt vēlamo, tam nežēlojot naudas līdzekļus.

Šajā transfēru logā Ķīnas superlīgā notikuši vairāki Ķīnas futbola rekorddarījumi. Pēdējā no tiem brazīliešu pussargs Alekšs Teišeira par 50 miljoniem eiro Dzjansu «Suning» komandai pievienojās no Ukrainas vienības Doņeckas «Šahtar».

«Ķīnas futbola ambīcijām nav robežu,» sacīja Kehils. «Kad pirmo reizi devos uz Ķīnu, sapratu, cik ļoti viņi vēlas šeit attīstīt futbolu. Viņu progress pēdējā laikā ir vienkārši pārsteidzošs. Vietējās komandas pieņēmušās spēkā, un, ja ķīnieši kaut ko grib, tad viņi sasniegs savu mērķi. Bet, ja viņiem kaut kas nav vajadzīgs, viņi no tā atbrīvosies.»

Nesen Guandžou «Evergrande» komandai par 42 miljoniem eiro no Spānijas čempionāta vienības Madrides «Atletico» pievienojās kolumbiešu uzbrucējs Džeksons Martiness. Pirms tam Dzjansu «Suning» vienība par 28 miljoniem eiro no slavenā Anglijas kluba Londonas «Chelsea» iegādājās brazīliešu pussargu Ramirešu. Viņa alga sezonas laikā būs 13 miljoni eiro.

«Šeit ir liela kadru plūsma: kāds atnāk, kāds aiziet. Esmu ievērojis trakas pārmaiņas, un temps tikai aug. Mēs kļūsim par lieciniekiem kaut kam patiešām grandiozam. Drīz ķīnieši bez problēmām par transfēru samaksās 100 miljonus dolāru,» norādīja Kehils.

Pirms pāris nedēļām «The Telegraph» rakstīja, ka Ķīnas komanda Dzjansu «Suning» ļoti vēlas pastiprināt sastāvu ar ambiciozās Anglijas premjerlīgas vienības Mančestras «City» Kotdivuāras pussargu Jaja Turē, kam gada laikā piedāvāts nopelnīt 39,5 miljonus eiro. Tas nozīmē, ka Turē pelnītu aptuveni 763 250 eiro nedēļā, kas ir divreiz vairāk nekā līdz šim. Ja šis darījums notiks, Turē kļūs par trešo vispelnošāko futbolistu aiz argentīnieša Lionela Mesi un portugāļa Krištianu Ronaldu.

Transfēra logs Ķīnā būs atvērts līdz 26. februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu