Mežeckis: Ja UEFA nedeva licenci «Liepājai», tad kādēļ lai šogad dotu «Skonto»?

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Maz ticams, ka Eiropas Fuitbola asociāciju savienība (UEFA) dotu licenci startam eirokausos zemākā līgā startējošai Rīgas «Skonto» komanda, ja pagājušajā gadā to nedeva FK «Liepāja», piektdien pauda Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

FK «Jelgava» ieņems pagājušās sezonas valsts vicečempionu «Skonto» sākotnēji rezervēto vietu Eiropas līgas turnīrā. «Es domāju, ka varbūtība ļoti maza, ka «Skonto» izdotos iegūt licenci eirokausiem, ja jau komanda nav spējusi iegūt A licenci Virslīgā,» sacīja Mežeckis. «Ja pagājušajā gadā UEFA nepiešķīra licenci eirokausiem FK «Liepāja», tad neredzu, ka licenci tagad varētu iegūt «Skonto»,» norādīja Mežeckis.

Neiegūstot A licenci Virslīgai, «Skonto» ir iespējas pretendēt uz vietu zemākā līgā Latvijas čempionātā, ja šis klubs turpinās pastāvēt. Pirms katras eirokausu sezonas klubi pakļauti licencēšanai ar;i Čempionu līgai un Eiropas līgai.

LFF ģenerālsekretārs atgādināja, ka pagājušajā gadā UEFA neizsniedza licenci un neatļāva startēt Eiropas līgas turnīrā FK «Liepāja» komandai pēc ceturtās vietas iegūšanas Virslīgā 2014. gadā. UEFA pamatoja to ar pārāk īsās vēstures un neskaidrā tiesību mantojuma no «Liepājas metalurga».

2015. gada Latvijas čempioni FK «Liepāja» no otrās kārtas sāks Čempionu līgas kvalifikāciju, trešās vietas ieguvēja FK «Ventspils» un ceturtās vietas ieguvēja FK «Jelgava» - no pirmās kārtas Eiropas līgas kvalifikāciju. Vēl vienu vietu iegūs Latvijas kausa ieguvēja vai arī piektās vietas ieguvēja Virslīgā - Jūrmalas «Spartaks», ja Latvijas kausu iegūs FK «Liepāja», FK «Ventspils» vai FK «Jelgava».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu