Bijušais FIFA ģenerālsekretārs Valks saņēmis 12 gadu diskvalifikāciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) ģenerālsekretārs Žeroms Valks saņēmis 12 gadu diskvalifikāciju.

Diskvalifikāciju Valkem piespriedusi FIFA Ētikas komisija. Turpmākos 12 gadus Valke nevarēs iesaistīties nekādās ar futbolu saistītās aktivitātēs.

Valks tiek apsūdzēts FIFA ētikas normu pārkāpšanā, interešu konfliktā un kukuļņemšanā. Pagājušā gada rudenī viņam piesprieda 90 dienu diskvalifikāciju, ko janvāra sākumā pagarināja vēl uz 45 dienām. Tikmēr FIFA janvāra vidū atbrīvoja Valki no ģenerālsekretāra amata.

Valks 90 dienu diskvalifikāciju saņēma, kad parādījās informācija, ka viņš ir iesaistīts biļešu nelikumīgā tirdzniecībā, melnajā tirgū realizējot Pasaules kausa futbolā ieejas kartes par neadekvāti augstām cenām.

Tāpat Valks apsūdzēts desmit miljonu dolāru (9,25 miljonu eiro) lielā kukuļdošanā kādreizējam Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) prezidentam Džekam Vorneram, lai Dienvidāfrikas Republika (DĀR) iegūtu tiesības 2010.gadā rīkot Pasaules kausa finālturnīru.

Valks ģenerālsekretāra amatā strādāja no 2007.gada, bet jau pērn jūlijā pavēstīja, ka atstās amatu, kad beigsies FIFA prezidenta Zepa Blatera pilnvaru termiņš. Viņi abi kopā bija strādājuši kopš 2007.gada, bet Valks iepriekš noliedzis pretlikumību veikšanu.

Kā zināms, arī Blaters un Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī pērnajā rudenī saņēma 90 dienu pagaidu diskvalifikāciju, bet decembrī viņiem abiem tika piespriesta astoņu gadu diskvalifikācija no pasaules futbola. Tomēr abas skandālos iesaistītās amatpersonas iesniegušas apelāciju, ko izskatīs nākamās nedēļas sākumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu