Gvardiola: «Bayern» tika sodīts par lēno spēles sākumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Minhenes «Bayern» futbolisti trešdien UEFA Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē zaudēja Spānijas klubam Madrides «Atletico», jo komanda pārāk lēni iesāka maču, uzskata Vācijas čempionvienības galvenais treneris Hoseps Gvardiola.

Jau vēstīts, ka «Atletico» savā laukumā ar 1:0 (1:0) pārspēja «Bayern». Uzvarētājiem vārtus 11.minūtē guva spāņu pussargs Sauls, kurš individuāli ar driblu apspēlēja vairākus pretiniekus un uzbrukumu noslēdza ar precīzu sitienu.

«Bayern» visos turnīros kopumā šis bija pirmais zaudējums pēdējās 12 spēlēs, savukārt «Atletico» uzvarēja sesto maču pēc kārtas, turklāt pēdējos piecos izdevies neielaist vārtus. Madrides klubam šosezon kopumā šī bija jau 33.«sausā» spēle.

«Pirms spēles runājām, kā «Atletico» mēdz labi iesākt maču. Rezultāts mums nav labvēlīgs. Vienmēr ir nepatīkami, ka neesi guvis vārtus izbraukumā, taču mums ir priekšā 90.minūtes atbildes spēlē savā laukumā,» norādīja Gvardiola, kurš pēc sezonas kļūs par UEFA Čempionu līgas citas pusfinālistes - Mančestras «City» - galveno treneri.

«Čempionu līgā nepieciešams izmantot visas 90 minūtes, ko mēs šeit neizdarījām, jo pirmās 15 minūtes nespēlējām labi. Atbildes mačā mums jāspēlē gudrāk un pacietīgāk,» piebilda Gvardiola.

«Atletico» galvenais treneris Djego Simone pēc uzvaras atzina, ka komanda nospēlējusi tuvu savu labāko spēju robežām, kā tas bija ceturtdaļfinālā pret Spānijas grandu «Barcelona».

«Mēs uzspiedām savu spēles stilu, un pirmajā puslaikā mačs ritēja tuvu tam, kā mēs to vēlējāmies. Savukārt otrajā puslaikā cīņa ritēja tuvāk «Bayern» vēlamajam scenārijam,» atzina Simone.

«Atletico» galvenais treneris uzslavēja šī mača vienīgo vārtu guvēju Saulu. «Viņš izbauda burvīgu brīdi, kas raisa prieku. Viņš to ir pelnījis, jo ir rūpīgi strādājis. Viņš ir neatlaidīgs un motivēts, taču spēj vēl daudz vairāk, un vēl ir, kur progresēt,» par 21 gadu veco pussargu izteicās treneris.

Pusfināla atbildes spēle 3.maijā notiks Minhenē.

Jau ziņots, ka ceturtdaļfinālā «Atletico» aizraujošā duelī no tālākās cīņas izslēdza pagājušā gada UEFA Čempionu līgas uzvarētājus «Barcelona». Madrides klubs viesos zaudēja ar 1:2, bet savās mājās revanšējās ar 2:0 un summā uzvarēja ar 3:2.

Tikmēr «Bayern» pārspēja Lisabonas «Benfica» no Portugāles, mājās uzvarot ar 1:0, bet viesos nospēlējot neizšķirti 2:2.

Savukārt astotdaļfinālā Minhenes klubs dramatiskā duelī no tālākās cīņas izslēdza pagājušā gada finālistus Turīnas «Juventus». Pirmā cīņa Turīnā noslēdzās 2:2, bet atbildes mačā mājās «Bayern» guva uzvaru pagarinājumā ar 4:2, turklāt no zaudējuma pamatlaikā izglābās vien kompensācijas laikā. Tostarp «Atletico» astotdaļfinālā uzvaru nodrošināja vien pēcspēles 11 metru sitienos, ar 8:7 uzvarot Nīderlandes vienību Eindhovenas PSV, vārtus abu maču pamatlaikā un arī otrās cīņas pagarinājumā tā arī negūstot.

Jau ziņots, ka otra UEFA Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē otrdien Mančestras «City» un Madrides «Real» vienības spēlēja neizšķirti 0:0. Tuvāk uzvarai bija madridieši, kuri šo spēli aizvadīja bez sava līdera Krištianu Ronaldu. Viņš šosezon Čempionu līgā ir guvis 16 vārtus, tikai par vienu precīzu sitienu atpaliekot no sava pirms divām sezonām sasniegtā turnīra rekorda.

UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs, izņemot finālu, uzvarētājs tiek noskaidrots divu spēļu summā.

Čempionu līgas fināls 28.maijā norisināsies «San Siro» stadionā Milānā.

Pērn par UEFA Čempionu līgas titula ieguvēju kļuva «Barcelona», kas finālā ar 3:1 pieveica Itālijas klubu Turīnas «Juventus».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu