Zagrebas «Dinamo» turpina uzbrukt «Skonto» futbola komandas rekordam

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Zagrebas «Dinamo» svētdien vienpadsmito reizi pēc kārtas garantēja Horvātijas futbola čempionu titulu pēc tam, kad konkurenti «Rijeka» nospēlēja 0:0 ar «RNK Split», vēsta aģentūra AFP.

Divas kārtas līdz čempionāta beigām «Dinamo» ir 79 punkti, seši vairāk nekā «Rijeka», taču Zagrebas komandai ir labāka bilance savstarpējās spēlēs.

Kopš Horvātijas neatkarības iegūšanas no Dienvidslāvijas 1991. gadā, «Dinamo» ir pavisam 18 Horvātijas čempionu tituli un 13 izcīnīti Horvātijas kausi.

Eiropā rekordiste joprojām ir šogad ir parādu dēļ uz pirmo līgu pazeminātā Rīgas «Skonto», kas no 1991. līdz 2004. gadam Latvijas čempionātā uzvarēja 14 reizes pēc kārtas. Starptautiskā futbola federāciju asociācija (FIFA) oficiāli skaita arī 1991. gadā izcīnīto uzvaru, kad čempionātu «Skonto» iesāka vēl Latvijas PSR čempionātā, bet noslēdza jau neatkarīgā valstī iegūstot tiesības 1992. gadā startēt eirokausos.

«Skonto» apsteidz Norvēģijas klubu «Rosenborg», kas no 1992. līdz 2004. gadam par savas valsts čempionu kļuva 13 gadus pēc kārtas.

Desmit uzvarēti valsts čempionāti pēc kārtas ir Baltkrievijas klubam Borisovas BATE, kam panākumu sērija turpinās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu