Sensacionālā Lesteras «City» kļūst par Anglijas čempioni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Londonas «Chelsea» vienība pirmdien Anglijas premjerlīgas mačā atspēlējās no divu vārtu deficīta un palīdzēja šosezon brīnumainu sniegumu demonstrējošai Lesteras «City» komandai pirmo reizi kļūt par šīs valsts čempioni.

Pagājušās sezonas Anglijas čempioni «Chelsea» pirmdien savā laukumā spēlēja neizšķirti 2:2 (0:2) ar Lesteras komandas galveno konkurenti Totenhemas «Hotspur».

«Hotspur» vienībai, lai saglabātu izredzes noķert Anglijas premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā vietā esošo Lesteras «City», šajā mačā bija nepieciešams gūt uzvaru, taču tas neizdevās.

Tiesa, duelis Totenhemas klubam sākās labvēlīgi, jo tas pirmajā puslaikā pēc Herija Keina un dienvidkorejieša Honmiņa Sona precīzajiem raidījumiem izvirzījās vadībā ar 2:0.

Tomēr «Chelsea» nepadevās, un 58. minūtē Gerijs Keihils vienus vārtus atguva, bet 83. minūtē beļģis Edens Azārs panāca 2:2. Līdz pat spēles beigām rezultāts vairs nemainījās, kas nozīmēja «Hotspur» vienības izstāšanos no cīņas par premjerlīgas titulu un pārsteidzošu Lesteras «City» triumfu.

Lesteras «City» kluba triumfs Anglijas premjerlīgā kļuvis par vienu no lielākajiem pārsteigumiem mūsdienu futbolā. Pērn šī vienība tikai ar grūtībām saglabāja vietu starp valsts spēcīgākajām vienībām.

Lesteras «City» uzvaru premjerlīgā varēja nodrošināt jau svētdien, taču tā izbraukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Mančestras «United», uz laiku atliekot svinības.

Ar 77 punktiem 36 spēlēs Lesteras klubs ir premjerlīgas līderi, bet par septiņiem punktiem mazāk ir «Hotspur» vienībai.

Līdz premjerlīgas sezonas beigām atlikušas tikai divas kārtas.

Trešā ar 67 punktiem ir Londonas «Arsenal», bet tai ar 64 punktiem seko Mančestras «City». Piektajā pozīcijā ar 60 punktiem ir Mančestras «United».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu