Eiropas futbola čempionātā izvietos vairāk nekā 60 000 policistu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas valdība trešdien paziņojusi, ka Eiropas futbola čempionāta laikā izvietos vairāk nekā 60 000 policistu, lai panāktu drošību centienos «darīt visu, lai izvairītos no teroristu uzbrukumiem».

Iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs to sacīja pēc tam, kad «Stade de France» stadionā Parīzē, kurā notiks gan atklāšanas spēle, gan finālmačs, sestdien izcēlās haoss pirms Francijas kausa izcīņas finālmača, kad dūmu bumbas stadiona iekšpusē radīja paniku un satrauktie cilvēki centās to atstāt.

Intervijā sporta laikrakstam «l'Equipe» Kaznēvs norādīja, ka spēle starp Parīzes «Saint-Germain» (PSG) un «Marseille» nebija «izmēģinājums» pirms Eiropas čempionāta.

Jau novembrī «Stade de France» bija teroristu uzbrukuma mērķis. Teroristiem neizdevās iekļūt stadiona iekšienē.

Kaznēvs norādīja, ka par drošību stadiona iekšienē būs atbildīga Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA), bet fanu zonas desmit pilsētās visā Francijā, kuras spēs uzņemt septiņus miljonus cilvēku, būs privāto drošības aģentūru pārziņā.

Kaznēvs sacīja, ka šobrīd nav nekādu īpašu pazīmju, ka varētu notikt uzbrukums kādai noteiktai komandai, spēlētājam, kādai noteiktai spēlei vai fanu zonai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu