Mourinju apstiprināts par Mančestras «United» galveno treneri

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Portugāles speciālists Žuzē Mourinju piektdien oficiāli apstiprināts par Anglijas premjerlīgas futbola kluba Mančestras «United» galveno treneri, vēsta vienības mājas lapa. Panāktā vienošanās paredz trīs gadu sadarbību.

Kopš 2003. gada Mourijnu savā trenera karjerā izcīnījis 22 titulus.

«Žuzē patlaban ir labākais treneris futbolā,» izteicies kluba viceprezidents Eds Vudvards. «Viņš ir ieguvis titulus un iedvesmojis spēlētājus. Tāpat viņš ļoti labi pārzina premjerlīgu, iegūstot trīs titulus.»

«Kļūt par Mančestras «United» galveno treneri ir īpašs gods. Tas ir klubs, ko apbrīno visā pasaulē. Šeit ir mistika un romantika, ko neviens cits klubs nevar sasniegt,» teica pats portugālis.

Mourinju pārrunas ar «United» vadību aizvadīja kopš pirmdienas, kad tika atlaists nīderlandiešu speciālists Luijs van Gāls. Jau ceturtdienas vakarā angļu mediji ziņoja, ka vienošanās ir panākta un Mourinju pelnīs desmit miljonus mārciņu (13 miljonus eiro) sezonā, kas ir divreiz vairāk, nekā saņēma van Gāls. Tāpat viņš saņems iespaidīgus bonusus, ja aizvedīs Mančestras komandu līdz UEFA Čempionu līgas vai premjerlīgas tituliem.

Tāpat atklājies, ka kopš 2005.gada Londonas «Chelsea» komandai pieder tiesības uz Mourinju vārda izmantošanu kā preču zīmi. Lai Mančestras «United» varētu sākt tirgot suvenīrus ar Mourinju vārdu, viņiem būs jāmaksā kompensācija speciālista iepriekšējai vienībai.

Konflikts arī bija radies starp Mourinju personīgajiem līgumiem un «United» sponsoriem. Portugāļu trenerim ir līgums ar «Jaguar» un pulksteņu uzņēmumu «Hublot», bet «United» sponsori uz krekliem ir «Chevrolet», kā arī viņiem ir vienošanās ar pulksteņu ražotāju «Bulova».

Mourinju pirmoreiz Mančestras komandu vadīs 22.jūlijā, kad tā Šanhajā aizvadīs pārbaudes spēli ar Dortmundes «Borussia».

Mourinju procentuāli ir uzvarām bagātākais Anglijas premjerlīgas treneris, kuri pie kādas komandas stūres bijuši vismaz 25 spēles. Viņa vadībā Londonas «Chelsea» izcīnījusi uzvaras 66% spēļu. Tiesa, iepriekšējā sezona Mourinju bija neveiksmīga un viņš no amata tika atstādināts.

Mourinju savā karjerā sekmīgi trenējis «Porto», «Chelsea» (divreiz), Milānas «Inter» un Madrides «Real» komandas. Viņš trīs reizes kļuvis par Anglijas čempionu, divreiz triumfējis Itālijas meistarsacīkstēs, kā arī reizi - Spānijas čempionātā. Tāpat Mourinju kontā ir divas uzvaras UEFA Čempionu līgas turnīrā.

Mourinju par «Chelsea» galveno treneri pirmoreiz kļuva 2004.gadā, kad līdz UEFA Čempionu līgas titulam bija aizvedis portugāļu vienību «Porto». Londonas klubu viņš pameta 2007.gada septembrī, vienreiz triumfējot Čempionu līgā un divas reizes premjerlīgā.

Pirms 2008./2009. gada sezonas portugālis pievienojās Itālijas vienībai Milānas «Inter» un divreiz uzvarēja Itālijas A sērijas čempionātā. 2010.gadā Mourinju kļuva par Madrides «Real» galveno treneri, palīdzot tai pa reizei uzvarēt Spānijas čempionātā, Karaļa kausa izcīņā, kas tika paveikts pēc 20 gadu pārtraukuma, un valsts Superkausā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu