Klāt Čempionu līgas fināls! Kura no Madrides komandām iegūs prestižo trofeju?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šovakar Milānas «San Siro» stadionā otro reizi trīs gadu laikā UEFA Čempionu līgas finālā sacentīsies divi Spānijas klubi - Madrides «Real» un Madrides «Atletico». Mačs sāksies pl. 21.45, un to tiešraidē translēs kanālā TV6 un «Viasat Sport Baltic».

Pirms diviem gadiem abas komandas Eiropas spēcīgāko klubu turnīrā spēkiem mērojās Lisabonā, kļūstot par pirmajām vienas pilsētas pārstāvēm, kas spēlējušas prestižo sacensību finālā.

Toreiz ar 4:1 triumfēja «Real» futbolisti.

«Atletico» galvenais treneris Djego Simeone savu komandu finālā vadīja arī pirms diviem gadiem, savukārt «Real» toreiz trenēja Itālijas speciālists Karlo Ančeloti. Tagad pie Karaliskā Spānijas kluba stūres ir bijusī kluba leģenda Zinedins Zidāns, kam tik nozīmīga mēroga sacensības ir pirmās viņa trenera amatā.

««Atletico» ir īpašs pretiniece. Ceļā uz finālu tā apspēlēja divus spēcīgākos Eiropas klubus, tā ka mūs gaida ļoti grūts mačs. Kā jau tas ierasts, «Atletico» cieši spēlēs aizsardzībā, bet nevar teikt, ka tā tikai aizstāvēsies.

Viņi var pielāgoties jebkuram pretiniekam, problēmām. Mēs to apzināmies un centīsimies sagatavoties finālam, lai tas mums noslēgtos laimīgi.

Spēlēsim savu futbolu, lai pēc fināla nekas nebūtu jānožēlo,» norādīja Zidāns.

Šī ir sestā reize, kad UEFA Čempionu līgas finālā tiekas vienas valsts komandas.

Pēdējo reizi «Real» ar «Atletico» spēkiem mērojās šā gada 27. februārī, kad Spānijas «La Liga» čempionātā panākumu ar 1:0 guva «Atletico» komanda.

Finālmačā atklāšanas ceremonijā uzstāsies populārā amerikāņu dziedātāja Alīša Kīza (Alicia Keys), bet pazīstamais Itālijas tenors Andrea Bočelli (Andrea Bocelli) izpildīs UEFA Čempionu līgas himnu.

Par šā dueļa favorīti tiek uzskatīta «Real» komanda.

«Dažreiz dzirdu cilvēkus runājam, sakot, ko viņi vēlētos dzirdēt. Domāju, tas ir bezjēdzīgi. Ir jādzīvo realitātē,» UEFA mājas lapā citēts Simeone.

«Protams, spēlei būsim labi sagatavojušies. Viss būs atkarīgs no tā, cik daudz pūļu liksim lietā.»

Savainojuma dēļ finālā «Real» nevarēs palīdzēt viens no aizsardzības balstiem francūzis Rafaels Varāns, kurš traumas dēļ izlaidīs arī Eiropas čempionāta finālturnīru.

Turnīra labākais snaiperis ar 16 vārtu guvumiem ir «Real» portugāļu zvaigzne Krištianu Ronaldu, par vienu precīzu sitienu atpaliekot no 2013./2014. gada sezonā sasniegtā rekorda.

2015. gadā Čempionu līgas finālā triumfēja cita Spānijas komanda «Barcelona», kas fināla 3:1 pieveica Turīnas «Juventus» no Itālijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu