Zidāns: Ronaldu ir vesels par 100% un spēlēs UEFA Čempionu līgas finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Spānijas komandas Madrides «Real» portugāļu superzvaigzne Krištianu Ronaldu ir vesels par 100% un spēlēs UEFA Čempionu līgas finālā, uzsver vienības galvenais treneris Zinedins Zidāns.

Mačs «San Siro» stadionā Milānā sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika. Tajā «Real» spēkosies ar vēl vienu Spānijas galvaspilsētas komandu Madrides «Atletico».

Nedēļas vidū vēl bija neskaidra «Real» zvaigznes Ronaldu dalība mačā. Ronaldu jau ilgāku laiku cīnās ar augšstilba savainojumu, turklāt pirms divām nedēļām viņš noslēdzošajā Spānijas čempionāta mačā nospēlēja tikai pirmās 45 minūtes.

Ronaldu ar 16 vārtiem ir šīs sezonas UEFA Čempionu līgas rezultatīvākais futbolists, tikai par viena vārtu guvuma tiesu atpaliekot no paša uzstādītā turnīra rekorda.

«Ronaldu ir vesels par visiem 100% un spēlēs UEFA Čempionu līgas finālā. Mums bija divas nedēļas, lai sagatavotos, un spēlētāji deg nepacietībā iziet laukumā,» teica Zidāns.

«Atletico» šis ir trešais UEFA Čempionu līgas fināls, bet tai ne reizi nav izdevies pacelt virs galvas prestižāko trofeju kontinentā.

«Man patīk, ka esmu atbildīgs par klubu, kura pirmsākumi meklējami pirms 113 gadiem. Dievinu šo spiedienu,» atzīmēja «Atletico» galvenais treneris Djego Simone.

Tikmēr «Atletico» uzbrucējs Fernando Torress atklāja, ka vakarā gaidāms mačs ir svarīgākā cīņa, ko viņš jebkad spēlējis.

«Londonas «Chelsea» un Spānijas izlases sastāvā esmu izcīnījis daudz titulus, tomēr šis duelis ir ļoti īpašs. Tas man nozīmē visu. Tā ir manas dzīves nozīmīgākā spēle,» kaujinieciski noskaņots ir pieredzējušais Torress.

Abas komandas Eiropas prestižākā klubu turnīra finālā tikās arī pirms diviem gadiem. Toreiz «Real» aizsargs Serhio Ramoss kompensācijas laikā panāca neizšķirtu 1:1, bet papildlaikā «Atletico» vārtos tika raidītas vēl trīs bumbas, tādējādi «Real» svinēja uzvaru ar rezultātu 4:1.

Tāpat abu komandu ceļi krustojās arī pērn ceturtdaļfinālā, kur divu spēļu summā ar 1:0 uzvarēja «Real» komanda.

Kā zināms, «Real» neveiksmīgā komandas snieguma dēļ janvāra sākumā no amata atlaida iepriekšējo galveno treneri Rafaelu Benitesu, viņa pienākumus līdz sezonas beigām uzticot Zidānam, kurš savā debijā aizvedis komandu līdz UEFA Čempionu līgas finālam. Tikmēr reizēm nesavaldīgajam Simonem šis ir otrais UEFA Čempionu līgas fināls.

Ceļā uz finālu «Real» astotdaļfinālā pārspēja Itālijas komandu «AS Roma», ceturtdaļfinālā pieveica Vācijas vienību «VfL Wolfsburg», bet pusfinālā tika uzvarētā Anglijas premjerlīgas komanda Mančestras «City». Tikmēr «Atletico» tika galā ar Eindhovenas PSV no Nīderlandes, čempioni «Barcelona» komandu un Vācijas spēcīgāko klubu Minhenes «Bayern».

Madrides vienības ir sīvas sānsences arī Spānijas čempionātā. «Real» nacionālajā čempionātā šosezon ieņēma otro vietu, par punktu atpaliekot no «Barcelona» komandas, bet par diviem punktiem apsteidzot «Atletico» futbolistus.

«Real» komandai šis ir 14.fināls UEFA Čempionu līgā (agrāk - Eiropas Kausā), bet turnīrā Madrides vienība triumfējusi desmit reizes.

Zīmīgi, ka šī ir trešā reize pēdējo četru gadu laikā, kad UEFA Čempionu līgas finālā tiekas divas vienas valsts komandas. Bez Madrides klubu dueļiem 2013.gadā cīņā par trofeju devās Vācijas komandas Minhenes «Bayern» un Dortmundes «Borussia».

Turnīra galvenā balva trešo gadu pēc kārtas ceļos uz Spāniju, jo pērn triumfēja «Barcelona» komanda, kas finālā ar 3:1 pārspēja Itālijas klubu Turīnas «Juventus».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu