Ronaldu: Tas bija neprātīgs mačs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Portugāles un Horvātijas futbola izlasēm ir līdzvērtīgas iespējas sasniegt Eiropas čempionāta finālturnīra ceturtdaļfinālu, uzskata portugāļu superzvaigzne Krištianu Ronaldu.

LETA jau vēstīja, ka, pateicoties diviem Ronaldu vārtiem un vienai viņa rezultatīvai piespēlei, Portugāles izlase trešdien Francijā notiekošā Eiropas čempionāta finālturnīra F apakšgrupas noslēdzošajā spēlē nospēlēja 3:3 ar Ungāriju un sasniedza sacensību astotdaļfinālu, kur spēkosies ar talantīgo Horvātiju.

«Tas bija neprātīgs mačs. Mums visu laiku bija jādzenas pakaļ pretiniekiem, gāja karsti, bet galvenais bija iekļūt nākamajā kārtā. Trīs reizes bijām situācijā, kad būtu jābrauc mājās, bet allaž izglābāmies. Protams, gribējām uzvarēt apakšgrupā, bet vismaz esam tikuši tālāk,» pēc spēles teica Ronaldu.

Trešdien iznākot laukumā, Ronaldu ar 17 mačiem kļuva par Eiropas čempionāta finālturnīru spēlēm bagātāko spēlētāju, turklāt ar vārtu guvumu portugālis kļuva par pirmo futbolistu, kurš iesitis vārtus četrās kontinenta meistarsacīkstēs pēc kārtas.

«Tie ir kārtējie rekordi, taču tas viss nāk pats par sevi. Nevarētu teikt, ka neesmu ar tiem apmierināts, bet prioritāte bija iekļūt astotdaļfinālā, kur mūsu izredzes uzvarēt ir 50 pret 50. Horvātija ir ciets rieksts ar labiem spēlētājiem, ne katrs var uzveikt Spāniju. Cienām viņus, taču apzināmies arī savas stiprās puses,» atzīmēja Ronaldu.

Tikmēr Ungārijas valstsvienības galvenais treneris Bernds Štorks neslēpj, ka neizšķirta iemesls ir nespēja apturēt Ronaldu.

«Portugāļiem nebija pārāk daudz iespējas, taču, ja Ronaldu ir ar bumbu, viņš var gūt vārtus. Ronaldu ir pasaules klases spēlētājs, kuru nevar izkontrolēt,» stāstīja Štorks.

Ungārijai divus vārtus guva tās kapteinis Balāžs Džudžāks, bet vienreiz atzīmējās Zoltāns Gera.

«Geras sniegums 37 gadu vecumā ir pasaules klases cienīgs. Katrā brīdī, kad portugāļi panāca neizšķirtu, centāmies iesist vēl vārtus, turklāt pie rezultāta 3:3 trāpījām pa vārtu konstrukciju. Puiši ir pelnījuši uzslavas,» savu komandu slavēja Štorks.

Sestdien Portugāle astotdaļfinālā spēkosies ar Horvātiju, bet svētdien Ungārija tiksies ar Beļģiju.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificējās divas labākās izlases, kā arī tajā iekļuva četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Šajā Eiropas čempionātā kopumā tiks aizvadīta 51 spēle, kamēr pirms četriem gadiem, kad turnīrā piedalījās vēl 16 izlases, bija jānospēlē 31 mačs.

Eiropas čempionātā spēles norisinās desmit stadionos - Parīzē, Sendenī, Marseļā, Lionā, Lillē, Nicā, Tulūzā, Bordo, Sentetjēnā un Lansā. Mačs par zeltu notiks Francijas nacionālajā stadionā, kas atrodas Sendenī piepilsētā un kas var uzņemt nedaudz vairāk kā 81 000 cilvēku. Šajā arēnā norisinājās arī 1998.gada Pasaules kausa fināls, kad tieši Francija ar 3:0 pārspēja Brazīliju. «Stade de France» ir lielākais turnīra stadions, kamēr vēl virs 50 000 spējīgas uzņemt arēnas Marseļā (67 394), Lionā (59 286) un Lillē (50 186).

Visas Eiropas čempionāta finālturnīra spēles pārraidīs LTV7, turklāt 45 no 51 spēles būs iespējams vērot tiešraidē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu