Velsa priecīga par uzvaru, neskatoties uz «neglīto» maču

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Velsas futbola izlases pārstāvji sestdien pauda ļoti lielu prieku par Eiropas čempionāta sasniegšanu, neskatoties uz to, ka mačs pret Ziemeļīriju skatītājiem nebija no skatāmākajiem. Tiesa, bažas Velsas komandai rada fakts, ka nākamajā mačā, iespējams, nevarēs spēlēt tās kapteinis Ešlijs Viljamss.

Velsas futbolisti astotdaļfināla mačā Parīzē ar rezultātu 1:0 pārspēja Ziemeļīrijas valstsvienību. 75. minūtē pēc Velsas izlases zvaigznes Gereta Beila centrējuma soda laukumā Ziemeļīrijas valstsvienības aizsargs Gerets Makolijs ieraidīja bumbu savas komandas vārtos.

«Ko gan varu teikt? Zinājām, ka šis būs neglīts mačs,» pēc izlases vēsturiskā panākuma stāstīja Beils. «Ziemeļīrija mūsu dzīvi padarīja grūtu, mums laukuma priekšgalā nebija daudz vietas, tomēr galvenā ir uzvara. Tas ir neticami.»

Arī Velsas izlases galvenais treneris Kriss Kolmens slavēja otru britu komandu.

«Mēs galīgi nespēlējām labi, tomēr tā nebija mūsu vaina - Ziemeļīrija visu darīja ļoti labi, padarot pretiniekiem dzīvi grūtu,» stāstīja Kolmens. «Šī ir neglīta uzvara, bet kuru tas uztrauc? Iepriekš esam arī spēlējuši labi, tomēr netikuši pie pozitīva rezultāta.»

Kolmens pauda, ka spēlēt ar citu savas dzimtenes komandu ir īpaša sajūta, tāpēc viņš astotdaļfinālā labāk būtu ticies, piemēram, ar Turciju.

Visa mača laikā Velsas izlase uz Ziemeļīrijas vārtsarga Maikla Makgoverna vārtiem raidīja tikai vienu sitienu.

Piektdien gaidāmajā cīņā par vietu pusfinālā Velsa sacentīsies ar Beļģiju vai Ungāriju. Pagaidām vēl nav zināms, vai ceturtdaļfinālā varēs piedalīties Velsas izlases kapteinis Ešlijs Viljamss, kurš sestdien 81. minūtē sadūrās ar savu komandas biedru Džonatanu Viljamsu. Kaut kapteinis pabeidza spēli, pēc tās viņam roka bija iekārta kaklā.

«Nākamās 24-48 stundas būs izšķirošās, lai saprastu, vai plecam ir tikai sasitums, vai arī nopietnāka trauma,» teica Kolmens.

«Šī bija ļoti cieša spēle un, godīgi sakot, uzskatu, ka bijām labāki,» teica ziemeļīru galvenais treneris Maikls O'Nīls. «Zaudēt šādu maču ir ļoti, ļoti ļauni. Neuzskatu, ka bijām pelnījuši zaudēt.»

«Nebija daudzi, kas ticēja, ka mēs jebko paveiksim šajā turnīrā, tomēr nokļuvām tuvu labāko astotniekam,» turnīru apkopoja O'Nīls, atgādinot, ka viņa vadītā izlase spēlēja pirmajā finālturnīrā kopš 1982.gada, kad sacentās Pasaules kausā.

«Rīt mēs uz turnīru atskatīsimies ar lepnumu. Šīs bija manas līdzšinējās karjeras labākās nedēļas,» teica Makgoverns.

Velsa un Ziemeļīrija savā starpā tikās 96 reizi un 45. spēli uzvarēja velsieši, bet 27 reizes panākumu guvuši ziemeļīri. Velsa nav zaudējusi pēdējos deviņos savstarpējos mačos, šo sēriju sākot 1980.gadā. Iepriekšējā savstarpējā spēle tika aizvadīta šogad, kad 24.martā Kārdifā cīņa noslēdzās neizšķirti 1:1.

Velsa un Ziemeļīrija ir Eiropas čempionāta finālturnīra debitantes. Velsieši ir spēlējuši 1958.gada Pasaules kausā, tur aizkļūstot līdz ceturtdaļfinālam, kur togad iekļuva arī Ziemeļīrija, kura Pasaules kausa finālturnīrā ir piedalījusies trīs reizes.

Jau ziņots, ka sestdien pirmajā astotdaļfinālā Polijas futbolisti pamatlaikā cīnījās neizšķirti 1:1 pamatlaikā ar Šveici, taču bija pārāki ar 5:4 pēcspēles sitienos. Polijas futbolisti ceturtdaļfinālā spēlē ar Portugāli, kas citā spēlē ar 1:0 pagarinājumā pieveica Horvātiju.

Pārējās piecas Eiropas čempionāta astotdaļfināla cīņas notiks svētdien un pirmdien. Svētdien Francija tiksies ar Īriju, Vācija ar Slovākiju un Ungārija ar Beļģiju, bet pirmdien Itālija spēlēs pret Spāniju un Anglija pret Islandi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu