Vācija «Euro 2016» astotdaļfināla cīņā droši pieveic Slovākiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par Eiropas futbola čempionāta ceturtdaļfināla dalībnieci svētdien kļuva arī pašreizējā pasaules čempione Vācija, kas ar rezultātu 3:0 (2:0) droši pieveica Slovākiju. Francijā notiekošā finālturnīra astotdaļfināla spēlē Vācijai pa reizei ar precīziem sitieniem izcēlās Žeroms Boatengs, Mario Gomess un Juliāns Drakslers.

Ceturtdaļfinālā Vācijas izlase tiksies ar kādu no iepriekšējā Eiropas čempionāta finālistēm Itāliju vai Spāniju, kas savstarpējo astotdaļfināla maču aizvadīs pirmdien.

Vācijas izlase spēli iesāka daudz aktīvāk un jau septītajā minūtē pēc Sami Kediras sitiena bumba lidoja virs paša vārtu pārliktņa. Savukārt uzreiz pēc tam sekoja stūra sitiens un arī tika atklāts rezultāts, kad ar lielisku tālsitienu nekļūdīgs bija Boatengs. Turklāt Vācijas iniciatīva turpinājās un pēc tam, kad Martins Škrtels pagrūda mugurā Mario Gomesu, uz slovāku vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. Tomēr 13 minūtē Mesuta Ezila raidījumu atvairīja pretinieku vārtsargs Matūšs Kozāčiks.

Vācijai pirmajā puslaikā piederēja liels pārsvars un Slovākija vien reti šķērsoja centra līniju pretinieku pusē. Pirmo reālo vārtu gūšanas iespēju Slovākija izveidoja 41.minūtē, tomēr Juraja Kuckas sitienu no pašas vārtu priekšas atsita Manuels Noiers, bet jau brīdi vēlāk Vācija panāca 2:0 - pēc Juliāna Drakslera individuālās darbības vārtu priekšā nekļūdīgs bija Gomess.

Otrā puslaika ievadā pirmo sitienu pa vārtiem izpildīja Slovākija, tomēr Kucka sita tieši virsū Noieram. Kaut Slovākijai bija vēl vairāki uzbrukumi, kārtējos vārtus guva Slovākija, kad pēc stūra skaistus vārtus guva Drakslers, rezultātam kļūstot jau 3:0. Spēles beigu daļā Vācijas izlase pacietīgi kontrolēja bumbu, neļaujot slovākiem veidot bīstamus uzbrukumus un droši noturot uzvaru.

Vācijas izlase grupu turnīrā ieguva pirmo vietu C apakšgrupā, kur izdevās ar 1:0 pārspēt Ziemeļīriju un ar 2:0 pieveikt Ukrainu, bet pret Poliju pasaules čempioni spēlēja neizšķirti 0:0. Vācijas izlase ir vienīgā komanda čempionātā, kas vēl ne reizi nav ielaidusi vārtus.

Tikmēr Slovākija astotdaļfinālam kvalificējās kā B apakšgrupas trešā labākā komanda. Slovāki priekšsacīkstēs ar 2:1 pārspēja Krieviju, cīnījās neizšķirti 0:0 pret Angliju, bet ar 2:1 tika piedzīvots zaudējums Velsai.

Vācijas izlase svētdien revanšējās par maija beigās piedzīvoto zaudējumu, kad savā laukumā atzina Slovākijas pārākumu ar 1:3.

Vācija piedalījusies katrā Eiropas čempionātā kopš 1972.gada un kļuvusi par trīskārtēju čempioni (1972., 1980., 1996.gadā). Iepriekšējos divos turnīros tā sasniedza pusfinālu, 2008.gadā zaudējot Spānijai cīņā par titulu.

Slovākija kā neatkarīga valsts Eiropas čempionāta finālturnīrā bija iekļuvusi pirmoreiz, bet tā piedalījās 2010.gada Pasaules kausā, kad spēja izkļūt no apakšgrupas.

Turpinājumā svētdien notiks vēl viena spēle, kurā plkst.22 savā starpā cīnīsies Ungārija un Beļģija.

Sestdien astotdaļfinālā Polija pamatlaikā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Šveici, panākumu gūstot pēcspēles sitienos ar 5:4. Ceturtdaļfinālā poļi spēkosies ar Portugāli, kas sestdien mača papildlaikā ar 1:0 pārspēja Horvātiju.

Vēl vienā astotdaļfinālā sestdien Velsa ar rezultātu 1:0 pārspēja Ziemeļīriju, bet svētdienas pirmajā mačā Francija ar 2:1 apspēlēja Īriju.

Pēdējās divas Eiropas čempionāta astotdaļfināla cīņas notiks pirmdien, kad Itālija spēlēs pret pašreizējo čempioni Spāniju un Anglija pret Islandi.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas bija sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificējās divas labākās izlases, kā arī tajā iekļuva četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Šajā Eiropas čempionātā kopumā tiks aizvadīta 51 spēle, kamēr pirms četriem gadiem, kad turnīrā piedalījās vēl 16 izlases, bija jānospēlē 31 mačs.

Eiropas čempionātā spēles norisinās desmit stadionos - Parīzē, Sendenī, Marseļā, Lionā, Lillē, Nicā, Tulūzā, Bordo, Sentetjēnā un Lansā. Mačs par zeltu notiks Francijas nacionālajā stadionā, kas atrodas Sendenī piepilsētā un kas var uzņemt nedaudz vairāk kā 81 000 cilvēku. Šajā arēnā norisinājās arī 1998.gada Pasaules kausa fināls, kad tieši Francija ar 3:0 pārspēja Brazīliju. «Stade de France» ir lielākais turnīra stadions, kamēr vēl virs 50 000 spējīgas uzņemt arēnas Marseļā (67 394), Lionā (59 286) un Lillē (50 186).

Visas Eiropas čempionāta finālturnīra spēles pārraidīs LTV7, turklāt 45 no 51 spēles būs iespējams vērot tiešraidē.

Vācijas izlases sastāvs: Manuels Noiers, Matss Hummelss, Žeroms Boatengs (Benedikts Hēvedess, 72.min.), Jonass Hektors, Jošua Kimmihs, Tomass Millers, Sami Kedira (Bastians Šveinšteigers, 76.min.), Toni Kross, Juliāns Drakslers (Lukašs Podoļskis, 72.min.), Mesuts Ezils, Mario Gomess.

Slovākijas izlases sastāvs: Matūšs Kozāčiks, Norberts Gjombērs (Kornels Salāta, 84.min.), Martins Škrtels, Jāns Djurica, Peters Pekarīks, Milans Škriniars, Patriks Hrošovskis, Mareks Hamšīks, Mihals Djurišs (Staņislavs Šestāks, 64.min.), Jurajs Kucka, Vladimirs Veiss (Jāns Gregušs, 46.min.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu