Noskaties: Islandes futbolisti sadziedas ar līdzjutējiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Islandes nacionālā futbola komanda pirmdien sarūpēja kārtējo pārsteigumu Eiropas čempionātā (EČ), astotdaļfināla mačā ar rezultātu 2:1 (2:1) uzvarot spēcīgo Anglijas valstsvienību. Savā debijas EČ Islande jau iekļuvusi labāko astoņu komandu skaitā jeb ceturtdaļfinālā. Pēc mača aptuveni 330 000 iedzīvotāju lielajā salā valdīja milzu līksmība.

Islandes izlase iemantojusi simpātijas visā Eiropā, tostarp Latvijā, par ko pēc mača varēja pārliecināties sociālajos tīkos, cilvēkiem daloties ar ierakstiem tviterī un veltot mazās nācijas futbolistiem uzslavas.

Savu nacionālo komandu Francijas stadionos kvēli atbalsta līdzjutēji. Viņiem ir īpašs rituāls, kā to darīt. Pēc mača pateicībā par atbalstu pie saviem faniem devās Islandes futbolisti ar kapteini Āronu Gunnarsonu priekšgalā, vēlreiz atkārtojot īpašo rituālu. Noskaties video!

Laikraksts «The Mirror» vēstīja, ka viens no līdzjutējiem tik ļoti vēlējies klātienē redzēt Islandes maču Nicā ar Angliju, ka nolīga «Boeing» lidmašīnu, kas islandietim izmaksāja aptuveni 173 000 eiro.

Islandes komandu Nicā atbalstīja aptuveni 8000 līdzjutēju.

Cīņā par iekļūšanu pusfinālā Islandes izlasei būs jātiekas ar turnīra mājinieci Franciju, kas čempionātā nebūt nerāda stabilu, pārliecinošu sniegumu. Ceturtdaļfināla mačs risināsies 3. jūlijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu