FK «Ventspils» ar drošu uzvaru sāk Eiropas līgas kvalifikāciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Ar drošu uzvaru UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu ceturtdien sākusi «Ventspils» komanda, kas savā laukumā ar 2:0 (2:0) pārspēja Fēru salu vienību Leirvīkas «Vikingur Gota». Nākamo kārtu sasniegs uzvarētājs divu spēļu summā, bet atbildes cīņa notiks 7.jūlijā.

(Pievienots Jūrmalas «Spartaks» un Minskas «Dinamo» mača rezultāts.)

Abus vārtus ventspilnieku labā šajā mačā guva Ģirts Karlsons.

«Ventspils» futbolistiem šajā spēlē piederēja liels pārsvars bumbas kontrolē, kas vainagojās ar diviem vārtiem pirmajā puslaikā. Mājinieku pārākums atspoguļojās jau piektajā minūtē, kad Karlsons atklāja šī dueļa rezultātu. Arī pēc šāda notikumu pavērsiena Latvijas klubs turpināja uzbrukt un raidīt sitienus pa pretinieku «cietoksni», taču tie nevainagojās panākumiem. «Ventspils» klubam piederēja iniciatīva, taču ar vārtu gūšanas iespējām īsti nesekmējās. Laba izdevība, kas arī tika izmantota, tika radīta 37.minūtē, kad naskākais vārtu priekšā bija Karlsons, kurš bez lielām grūtībām panāca 2:0.

Arī otrajā puslaikā «Ventspils» futbolistiem bija iniciatīva, kamēr «Vikingur Gota» spēlētāji centās mājiniekus notvert uz pretuzbrukumiem. Tiesa, lai gan pāris iespējas kurzemniekiem bija, tās nevarēja uzskatīt par simtprocentīgām, bet jau pašā mača izskaņā viens no mājinieku sitieniem atdūrās pret vārtu stabu. Laba iespēja gūt goda vārtus spēles beigās bija arī Fēru salu komandai, taču Latvijas klubu no vārtu zaudējuma glāba vārtsargs Maksims Uvarenko. Jau kompensācijas laikā «Ventspils» un Karlsons varēja gūt trešos vārtus, taču viesus no vārtu zaudējuma glāba vārtsargs.

Tikmēr citā mačā Latvijas futbola čempionāta līdervienība Jūrmalas «Spartaks» ceturtdien Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas pirmajā mačā izbraukumā ar 1:2 (0:1) piekāpās vienam no spēcīgākajiem Baltkrievijas klubiem Minskas «Dinamo».

Minskas kluba labā abus vārtus guva Artjoms Bikovs, kamēr «Spartaks» labā vienīgo reizi izcēlās Daniils Ulimbaševs.

Atbildes spēles visos pāros notiks 7.jūlijā. Izloze notika pagājušajā pirmdienā un pirms tās starp izsētajām komandām bija nokļuvusi vienīgi «Ventspils», kur tā turklāt bija arī kvalifikācijas otrās kārtas izlozē.

Ja Latvijas klubi pārvarēs kvalifikācijas pirmo kārtu, otrajā posmā, kas tiks izspēlēts 14. un 21.jūlijā, «Ventspils» spēlēs ar Skotijas vicečempioniem «Aberdeen» vai Ešas «Fola» no Luksemburgas, «Spartaks» tiksies ar Īrijas komandu Dublinas «St Patrick's Athletic», ko pērn spēja uzveikt «Skonto» futbolisti, vai citu Luksemburgas komandu Ešas «Jeunesse», bet «Jelgava» uzvaras gadījumā samēros spēkus ar Tirānas «Partizani» no Albānijas vai Slovākijas vienību Bratislavas «Slovan».

«Ventspils» pretiniece «Vikingur Gota» ir pieckārtēja Fēru salu kausa ieguvēja. Pērn tā nacionālajā čempionātā ieņēma trešo vietu, bet šosezon pēc 16 kārtām ar 31 punktu atrodas otrajā pozīcijā.

Sekmīgākā Eirokausu sezona «Vikingur Gota» futbolistiem bija 2014./2015.gadā, kad viņi UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu spēļu summā pamanījās ar 3:2 pieveikt Daugavpils «Daugavu» no Latvijas, bet pēc tam pārspēja arī tobrīd Norvēģijas otrās līgas komandu «Tromso».

«Ventspils» Eirokausos spēlējusi allaž kopš 2000.gada. Iepriekšējās divās sezonās tā nepārvarēja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otro kārtu, bet vēl sezonu pirms tam UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā pārvarēja divas kārtas.

Šī gada «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas čempionāta kopvērtējumā pēc 12 kārtām «Ventspils» ar 24 punktiem ieņem otro vietu, par četriem punktu atpaliekot no «Spartaka». Trešā ar 22 punktiem ir valsts čempione «Liepāja», bet «Jelgava» ar 16 punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā.

Pagājušajā nedēļā «Ventspils» ļoti rezultatīvā mačā pamanījās ar 3:4 piekāpties «Jelgavai». «Ventspils» uzbrukuma līderis Ģirts Karlsons ar desmit precīziem sitieniem ir pārliecinoši rezultatīvākais virslīgas futbolists.

Sākoties vasaras pāreju periodam, «Ventspils», tāpat kā daudzas citas vienības, papildinājusi savu sastāvu, piesaistot ganieti Abdulu Rašīdu Obuobi un krievu Alekseju Aleksejevu.

Lai sasniegtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīru, jāpārvar ne tikai trīs kvalifikācijas kārtas, bet arī vēlāk sekojošā «play-off» kārta.

Latvijas čempione «Liepāja» UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā sacentīsies ar Austrijas labāko vienību «Salzburg», turnīru iesākot pēc divām nedēļām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu