Ešvorts: Bijām pelnījuši vismaz neizšķirtu vai pat uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

«Ventspils» futbolisti UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas atbildes spēlē pret Skotijas otro spēcīgāko komandu «Aberdeen» bija pelnījuši vismaz neizšķirtu vai pat uzvaru, uzskata kurzemnieku galvenais treneris Pols Ešvorts.

Ventspilnieki atbildes spēlē ceturtdien ar 0:1 piekāpās «Aberdeen», divu spēļu summā zaudējot ar 0:4.

«Esmu apmierināts ar komandu un uzskatu, ka nospēlējām ļoti labi. Pirmajā spēlē izlaidām neizšķirtu tikai mača pēdējās 20 minūtēs,» laikraksts «The Press and Journal» citē Ešvortu.

Kā uzskata angļu speciālists, «Ventspils» savā laukumā spēlēja krietni pārliecinošāk nekā izbraukumā.

«Bija daudz labu iespēju, turklāt nerealizējām 11 metru soda sitienu. Nedomāju, ka bijām pelnījuši zaudēt šo spēli. Bijām pelnījuši vismaz neizšķirtu vai pat uzvaru. Tomēr «Aberdeen» bija labāka un stiprāka komanda, tādējādi pelnījusi iekļūt nākamajā kārtā. Ceru, ka arī tur viņiem veiksies,» uzsvēra Ešvorts.

Skotijas klubs UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā tiksies ar Slovēnijas vienību «Maribor», kas divu spēļu summā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Bulgārijas klubu Sofijas «Levski», bet tālāk tika, pateicoties izbraukumā gūtajiem vārtiem.

«Aberdeen savā laukumā bija labāka nekā izbraukumā. Iespējams, komandai labāk ir spēlēt pirmo maču izbraukumā, bet atbildes spēli savās mājās. «Aberdeen» ir labas iespējas sasniegt grupu turnīru,» atzīmēja brits.

«Aberdeen» iepriekšējās divās sezonās kļuva par Skotijas vicečempioni, abas reizes atzīstot vienīgi titulētās Glāzgovas «Celtic» pārākumu. Pērn «Aberdeen» sasniedza UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešo kārtu, kur divu spēļu summā ar 2:3 tika piedzīvots zaudējums Kazahstānas komandai Almati «Kairat». Savukārt pirms diviem gadiem UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā «Aberdeen» divu spēļu summā ar 8:0 pieveica Rīgas «Daugavu».

«Ventspils» Eirokausos spēlējusi allaž kopš 2000.gada. Iepriekšējās divās sezonās tā nepārvarēja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otro kārtu, bet vēl sezonu pirms tam UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā aizkļuva līdz trešajai kārtai.

«Jelgava» UEFA Eiropas līgas otrās kvalifikācijas kārtas atbildes spēlē ceturtdien ar rezultātu 3:0 savā laukumā uzvarēja Slovākijas vicečempioni Bratislavas «Slovan», ar šādu pašu rezultātu uzvarot arī divu spēļu summā un pirmoreiz vēsturē sasniedzot sacensību trešo kārtu. Kāda Latvijas komanda UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā iekļuvusi pirmoreiz kopš 2013.gada, kad to paveica «Ventspils».

Savukārt kvalifikācijas pirmajā kārtā zaudējumu piedzīvoja Latvijas virslīgas līdervienība Jūrmalas «Spartaks», kas divu maču summā ar 1:4 atzina Baltkrievijas kluba Minskas «Dinamo» pārākumu.

Lai sasniegtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīru, jāpārvar ne tikai trīs kvalifikācijas kārtas, bet arī vēlāk sekojošā «play-off» kārta.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu