Igvains par Itālijas transfēru rekordu pievienojies «Juventus»

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Aizvadītās sezonas Itālijas A sērijas futbola čempionāta labākais vārtu guvējs Gonsalo Igvains oficiāli pievienojies valsts čempionei Turīnas «Juventus», pārspējot Itālijas transfēru rekordu. Līgums noslēgts uz pieciem gadiem.

Kaut futbolista kontraktā ar «Napoli» kā izpirkuma maksa bija ierakstīti 94,7 miljoni eiro, Turīnas vienība maksās 90 miljonus, turklāt to paveiks divu gadu laikā. Jau piektdien viņš Turīnā izgāja medicīniskās pārbaudes un bija vienojies ar «Juventus» par četru gadu līgumu, kuru laikā sezonā saņems 7,5 miljonus eiro un kļūs par Itālijas čempionāta vislabāk apmaksāto futbolistu. Savukārt tagad oficiāli vienojušās arī pašas komandas, jo lielākās domstarpības radīja tieši samaksas veikšana divos gados.

Jau pagājušajā nedēļā tika ziņots, ka argentīniešu uzbrucējs iegādājies māju Turīnā. Līdz šim viņš sezonā pelnīja par diviem miljoniem mazāk.

«Juventus» līdzekļus Igvaina iegādei plāno iegūt no Francijas izlases pussarga Pola Pogbā pārdošanas Mančestras «United» komandai, jo šī darījuma summa var sasniegt pat 119 miljonus eiro. Ar Igvaina palīdzību «Juventus» beidzot cer tikt pie panākumiem ne tikai nacionālajā līmenī, bet arī UEFA Čempionu līgā.

Ja Pogbā pāreja izdosies, tā kļūs par vēsturē dārgāko, savukārt Igvaina pāreja tagad kļuvusi par trešo dārgāko. Līdz šim piecus dārgākos pirkumus bija veikušas Spānijas vienības - Madrides «Real» 2013.gadā par 100,8 miljoniem eiro iegādājās velsieti Geretu Beilu, 2009.gadā tā pati vienība par 94 miljoniem nopirka portugāļu superzvaigzni Krištianu Ronaldu, 2013.gadā «Barcelona» par 86,2 miljoniem nopirka brazīlieti Neimaru, bet gadu vēlāk par 81,7 miljoniem urugvajieti Luisu Svaresu.

Itālijas pāreju rekords līdz šim bija tikai 18.vietā - 2000.gadā Romas «Lazio» no «Parma» komandas par 55 miljoniem eiro iegādājās argentīnieti Ernanu Krespo. Tas tikai par nepilnu miljonu apsteidza šovasar sasniegto Ķīnas transfēru rekordu, kad Šanhajas SIPG komanda no Sanktpēterburgas «Zeņit» nopirka brazīliešu uzbrucēju Halku.

Igvains ir aizvadījis trīs spožus gadus «Napoli» sastāvā, turklāt aizvadītajā sezonā viņš Itālijas A sērijā 35 spēlēs iesita 36 vārtus, pārliecinoši kļūdams par turnīra rezultatīvāko spēlētāju, sasniedzot arī jaunu sacensību rezultativitātes rekordu. Viņš varētu veidot «nāvējošu» uzbrukuma duetu ar savu tautieti no Argentīnas Paulo Divalu, kurš pērn «Juventus» rindās nacionālajā čempionātā guva 19 vārtus.

A sērijas rezultativitātes rekords kopš 1950.gada līdz šim pavasarim piederēja zviedram Gunnaram Nurdalam, kurš toreiz izcēlās ar 35 gūtajiem vārtiem.

Igvains «Napoli» klubam pievienojās 2013.gadā, par 40 miljoniem eiro pārnākot no Spānijas granda Madrides «Real». Savukārt karjeru uzbrucējs sāka dzimtenes klubā Buenosairesas «River Plate».

Kopumā Itālijas klubā argentīniešu uzbrucējs nospēlējis 146 spēles un ar vārtu guvumiem izcēlies 91 reizi.

Igvains aizvadījis arī 62 spēles Argentīnas izlasē, kurās guvis 30 vārtus.

«Juventus» šogad izcīnīja savu piekto Itālijas A sērijas čempionu titulu pēc kārtas, kamēr «Napoli» palika otrajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu