FK «Jelgava» treneris Širmelis: «Beitar» ir organizētāka komanda par «Slovan»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Latvijas kausa ieguvēju futbolā «Jelgavu» pirms UEFA Eiropas līgas futbolā kvalifikācijas turnīra trešās kārtas piemeklējušas problēmas ar sastāvu, turklāt gaidāmā pretiniece Jeruzalemes «Beitar» ir spēcīgāka par iepriekšējo, trešdien preses konferencē atklāja vienības galvenais treneris Sauļus Širmelis.

«Jelgava» pirms nedēļas pārrakstīja kluba vēsturi un pārvarēja kvalifikācijas otro kārtu, atbildes mačā ar 3:0 uzvarot Slovākijas titulētāko komandu Bratislavas «Slovan» un arī divu spēļu summā triumfējot ar 3:0. Savukārt jau ceturtdien tā «Skonto» stadionā Rīgā aizvadīs pirmo maču ar «Beitar» komandu.

«Tā kā esam sasnieguši trešo kārtu, arī pretinieks tajā ir ļoti spēcīgs. Mums ir zaudējumi sastāvā, būs ļoti grūta spēle, kuras rezultātu neņemos prognozēt,» izteicās Širmelis, atgādinot, ka senegāliešu aizsargs Abdulajs Dialo nevarēs spēlēt diskvalifikācijas dēļ, tikmēr Daniils Turkovs un ukraiņu leģionārs Kirilo Siličs guvuši savainojumus. «Spēlei gatavojas tikai 15 spēlētāji.»

««Beitar» ir daudz organizētāka spēle nekā «Slovan». Viņiem čempionāts vēl nav sācies, tāpēc komanda uzņem formu Eiropas līgas spēlēs. Tāpat arī «Beitar» taktiski spēlē ļoti precīzi,» par pretiniekiem stāstīja Širmelis, paužot, ka viņiem uzbrukumā ir spēcīgi Nīderlandes un Brazīlijas spēlētāji.

Jaunā Izraēlas čempionāta sezona sāksies vien 20.augustā, bet jelgavniekiem, pateicoties sekmēm Eirokausos, šobrīd ir ļoti saspringts spēļu kalendārs, un no 7.jūlija līdz 7.augustam komandai bija ieplānotas desmit spēles - piecas Eiropas līgā, četras virslīgā un viena Latvijas kausa izcīņā. Tiesa, pēc divu virslīgas maču pārcelšanas šonedēļ kalendārs kļuva nedaudz vieglāks - 31.jūlijā ieplānotā virslīgas spēle ar «Riga» komandu pārcelta uz 21.septembri, bet 7.augustā plānotais mačs ar Latvijas čempioni «Liepāju» pārcelts par dienu vēlāk.

«Puišiem gandrīz katru trešo dienu ir spēle. Varu tikai paklanīties viņu priekšā, jo tiek spēlēts ar pēdējiem spēkiem,» neslēpa Širmelis.

«Savā karjerā tik tālu neesmu ticis nevienā komandā un ar «Jelgavu» ir mani lielākie panākumi. Viegli nebūs, pretinieki ir ļoti spēcīgi, bet neviens nav bijis vājš,» izteicās «Jelgavas» vārtsargs Kaspars Ikstens. «Esam ieguvuši pārliecību, taču ceram, ka tā nebūs pašpārliecinātība.

Šajās spēlēs uzņemam pieredzi, augam kā futbolisti. Ceram, izdosies pārvarēt arī šo komandu.»

Vēl tikai pirmdien jelgavnieki virslīgas mačā ar 2:0 apspēlēja RFS vienību. Neskatoties uz saspringto grafiku, jelgavnieki zaudējuši nav jau kopš 18.jūnija, kā arī jau piecos mačos pēc kārtas nav ielaiduši vārtus.

«Nav daudz laika atjaunoties, līdz ar to uzkrājas nogurums. Šādā grafikā nevar pilnībā atjaunoties, tomēr gan jau būsim gatavi. Pretinieki noteikti būs svaigāki, bet mēs varbūt būsim labāk iespēlējušies. Cerams, tas būs mūsu ierocis,» pauda vārtsargs.

«Esam tikuši pāri otrajai kārtai, un ir ambīcijas būt tālāk, bet apzināmies, ka tas būs ļoti grūts uzdevums. «Jelgava» ir stipra komanda ar pieredzējušiem spēlētājiem. Esam pārliecināti par saviem spēkiem, bet pilnībā saprotam, kas mūs sagaida, un esam tam gatavi,» izteicās «Beitar» komandas galvenais treneris Rans Bens Šimons.

««Slovan» ir ļoti talantīga un kvalitatīva komanda, «Jelgava» zināja, kā spēlēt un tikt pāri šādām komandām, turklāt uzvarēt ar 3:0. Esam gatavi nepieļaut kļūdas, ko pieļāva viņu iepriekšējie pretinieki,» apņēmības pilns bija kādreizējais Izraēlas izlases futbolists. «Šajā posmā nevar nenovērtēt un pārvērtēt pretinieku, pret «Jelgavu» izturamies ar lielu cieņu, taču esam gatavi cīņai.

Šī būs grūta cīņa abām komandām. Abas komandas iepriekšējā kārtā spēlēja ar lielu pārliecību.»

«Beitar» kvalifikācijas otrās kārtas atbildes mačā izbraukumā ar 2:3 piekāpās Kipras vienībai Nikosijas «Omonia», tomēr divu spēļu summā rezultāts bija neizšķirts 3:3 un «Beitar» nākamajā kārtā iekļuva, pateicoties izbraukumā iesistajiem vārtiem.

««Omonia» ir vairāk nekā «Slovan», bet «Jelgava» - citādāka komanda. Šajā digitālajā laikmetā visas komandas var uzzināt visu par saviem pretiniekiem. Gatavojoties redzēju daudzas spēles, un mani spēlētāji zina «Jelgavu», taču koncentrējamies tikai uz savu darbu,» teica speciālists, kurš atklāja, ka vienreiz «Skonto» stadionā jau bijis. «Tribīnes ir ļoti tuvu laukumam. Katram laukumam ir jāpielāgojas un komandai jābūt gatavai spēlēt uz jebkāda zālāja. Gaidījām, ka zāle būs īsāka un mitrāka, līdz ar to spēle būtu ātrāka. Taču uzsvēršu, ka mums jāspēlē uz tāda laukuma, kāds ir. Komandai ļoti patīk pilsēta un viesnīca.»

«Nauda un budžets nespēlē laukumā. Nespēlējam pret komandas budžetu, naudai uz laukuma nav nozīmes. Ir daži «Jelgavas» spēlētāji, kas ir bīstami. Esam viņus iepazinuši, tomēr domāju, ka «Jelgava» ir vairāk komanda nekā tikai individuāli spēlētāji,» teica «Beitar» treneris.

«Jelgavas» un «Beitar» atbildes spēle 4.augustā risināsies Izraēlā. Komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā, iekļūs kvalifikācijas «play-off» kārtā. Lai sasniegtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīru jāpārvar ne tikai trīs kvalifikācijas kārtas, bet arī vēlāk sekojošā «play-off» kārta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu