Dāvis Ikaunieks Čehijas čempionātā debitē ar vārtu guvumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas futbola Virslīga

Pagājušās sezonas «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas rezultatīvākais spēlētājs Dāvis Ikaunieks sestdien Čehijas čempionāta jaunās sezonas pirmajā spēlē guva vārtus pret titula aizstāvētāju Plzeņas «Viktoria», taču tas neglāba viņa pārstāvēto Jihlavas «Vysočina» no zaudējuma.

Jihlavas komanda savā laukumā piedzīvoja zaudējumu ar 1:2 (1:0).

Ikaunieks jau mača sākumā izcēlās ar aktīvu spēli, un dueļa 26.minūtē tieši latvietis bija tas, kurš atklāja cīņas rezultātu. Ikaunieks saņēma piespēli no komandas biedra Jozefa Urblīka un meistarīgi apstrādāja bumbu, tajā pat laikā apmānot pretinieku aizsargu un tiekot sitiena pozīcijā. Kuldīdznieks neatstāja nekādas cerības čempionu vārtsargam Matūšam Kozāčikam un raidīja bumbu tālajā vārtu stūrī.

Nedaudz vēlāk Ikauniekam bija lieliska iespēja dubultot mājinieku pārsvaru, taču Kozāčiks latvieša sitienu atvairīja. Tomēr otrā puslaika sestajā minūtē viesi panāca izlīdzinājumu, jo Tomāšs Kučera nepiesegts saņēma bumbu «Vysočina» komandas soda laukumā un raidīja to vārtos. Ar to gan Plzeņas futbolistiem nebija gana, un 13 minūtes vēlāk ar skaistu sitienu vārtu devītniekā Jans Kopics panāca 2:1.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 13 minūtes, Ikauniekam radās iespēja realizēt izgājienu pret pretinieku vārtsargu, taču Latvijas futbolistam neizdevās panākt neizšķirtu. Atlikušajā laikā neviena no komandām vārtus neguva, tādējādi Jihlavas klubs jauno sezonu atklāja ar zaudējumu 1:2.

«Viktoria» šonedēļ uzsāka dalību UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, kur trešās kārtas pirmajā spēlē otrdien savā laukumā cīnījās neizšķirti 0:0 ar Azerbaidžānas čempioni Agdamas «Qarabag».

Pagājušajā sezonā Ikaunieks virslīgā, pārstāvot čempioni «Liepāju», izcēlās ar 15 precīziem sitieniem, kas bija labākais rādītās līgā, bet šosezon Latvijas čempionātā viņš izpildīja piecus precīzus sitienus.

Jūnija sākumā Dāvis Ikaunieks debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, turklāt šajā mačā ar Igauniju viņš laukumā devās, nomainot savu jaunāko brāli Jāni.

Iepriekšējā sezonā «Vysočina» komanda Čehijas čempionāta kopvērtējumā ar 31 punktu 30 spēlēs ieņēma 11.vietu starp 16 vienībām. Pagājušajā sezonā Čehijas čempionātā spēlēja arī citi Latvijas futbolisti Kaspars Gorkšs, Valērijs Šabala un Renārs Rode, kuri karjeras turpina Latvijā, Slovākijā un Dienvidāfrikas Republikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu