Neimars: Piepildīju savu sapni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Brazīlijas futbola izlases zvaigzne Neimars pēc sestdien izcīnītās Riodežaneiro olimpisko spēļu zelta medaļas sacīja, ka ir piepildījis savu sapni, kļūstot par olimpisko čempionu.

Brazīlijas vīriešu futbola izlase finālspēlē Marakanas stadionā pēcspēles 11 metru sitienos pārspēja Vāciju. Cīņas pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 1:1 (1:0) un arī papildlaikā uzvarētāju noskaidrot neizdevās, taču 11 metru sitienu sērijā uzvaru ar 5:4 svinēja mājinieki, piedevām uzvaru nesošo «pendeli» iesita Neimars, kurš pirmā puslaika vidū atklāja arī spēles rezultātu.

«Nevaru aprakstīt savas sajūtas. Esmu piepildījis savu sapni un ļoti lepojos, jo man tas izdevās mājās. Šī uzvara ir viena no labākajām lietām, kas notikušas manā dzīvē,» sacīja «Barcelona» kluba superzvaigzne.

Neimars pēc cīņas arī sacīja, ka turpmāk vairs nebūs Brazīlijas izlases kapteinis.

«Šodien kļuvu par čempionu un atdevu savu kapteiņa apsēju. Man tas bija liels gods būt par šīs komandas kapteini, taču tagad ir pienākusi citu kārta,» bilda futbola turnīra lielākā zvaigzne.

Pēcspēles sitienu sērijā komandas vispirms apmainījās ar četriem precīziem sitieniem, bet piektajā sērijā Brazīlijas izlases vārtsargs Vevertons atvairīja Nīla Pētersena sitienu. Pēc tam sekoja uzvaru nesošais Neimara sitiens, liekot uzgavilēt pilnajām Marakanas stadiona tribīnēm.

Brazīlija ir otrā izlase, kam izdevies kļūt par olimpisko čempioni savu skatītāju priekšā. 1992.gadā Barselonā to iespēja Spānija.

Pieckārtējā Pasaules kausa ieguvēja Brazīlija līdz šim ne reizi nebija kļuvusi par olimpisko čempioni. Pirms tam tā trīs reiz bija spēlējusi Olimpiādes finālā, taču 1984., 1988. un 2012.gadā tika piedzīvoti zaudējumi.

Pasaules kausa ieguvējas un olimpiskās čempiones tituls ir arī Francijai, Itālijai, Spānijai, Argentīnai un Urugvajai.

Zīmīgi, ka tikai otro reizi olimpiskais čempions tika noskaidrots pēcspēles sitienu sērijā. 2000.gadā Sidnejā par čempioni pēc «pendelēm» tika kronēta Kamerūna, kas pārspēja Spāniju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu