LFF par «Futbola mājām»: Nevarējām uzrādīt finanšu garantijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas domes lēmums atgūt futbola stadiona celtniecībai paredzēto zemi Krišjāņa Barona ielā 116A ir loģisks, jo Latvijas Futbola federācija (LFF) nespēja sniegt garantijas stadiona projekta īstenošanai, sacīja LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks.

Rīgas domes Īpašuma komitejas deputāti pirmdien apstiprināja lēmumprojektu, kas paredz atcelt Rīgas domes lēmumu uz desmit gadiem nodot pašvaldībai piederošo stadionu Krišjāņa Barona ielā 116A bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai, kas tur bija iecerējusi celt nacionālās izlases stadionu.

«Rīgas domes lēmums ir loģisks. Nevarētu teikt, ka mums būtu bijusi ļoti kvalitatīva diskusija, neskaitot katras puses oficiālos lēmumus, kas tiek paziņoti publiski. Dome stadionam atvēlēto teritoriju nevar uzturēt projektam, kura virzība nav skaidra, tāpēc atcelt šo lēmumu par zemes piešķiršanu ir normāli. Rīgas domes prasība, piešķirot šo zemi, bija tāda, ka LFF jāiesniedz finanšu garantijas par veiksmīgu projekta norisi līdz pat tā noslēgumam. Federācijai tādu garantiju nebija,» atklāja Pukinsks.

«Ja skatās no federācijas pozīcijām, nekas nav atrisināts, jo stadiona joprojām nav. Jautājums, kāda izskatīsies izlases mājvieta, joprojām ir aktuāls. 30.augustā norisināsies LFF valdes sēde, kurā tiks apspriestas divas tēmas - Latvijas futbola kopējā attīstība un nacionālās izlases stadiona nākotne.»

Pukinsks norādīja, ka, sākot darbu pie stadiona jeb tā dēvētās Futbola mājas projekta, izmaksas tika lēstas 8-10 miljonu eiro apmērā, taču dažādu faktoru dēļ, piemēram, stadiona platības un tribīņu palielinājuma dēļ tās pieauga līdz pat 15 miljoniem eiro. «Par LFF līdzekļiem šādu projektu nebija reāli īstenot, un arī pašvaldība nebija gatava finansiāli atbalstīt šo projektu,» sacīja LFF pārstāvis.

LFF pieļauj, ka nākotnē futbola izlase varētu mājas spēles aizvadīt Daugavas stadionā, kuru tuvāko gadu laikā gaida ievērojami atjaunošanas darbi.

«Šobrīd noris sarunas par Daugavas stadionu, lai to maksimāli pielāgotu Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) ceturtās kategorijas stadiona prasībām. Ar esošajiem nosacījumiem to nevarēs izdarīt,» izteicās Pukinsks, kurš piebilda, ka pēdējā laikā dialogs starp abām pusēm ir uzlabojies. «Sākotnēji situācija bija kritiska, jo projekts paredzēja piecu miljonu eiro ieguldīšanu uz vienu objektu. Pašlaik dialogs ir stipri pamainījies un abas puses konstruktīvi to virza uz priekšu. Pastāv iespēja šo piecu miljonu vietā novirzīt desmit miljonus eiro. Par iespējamo finanšu modeli jautājums gan vēl nav atrisināts. Tomēr ir pausta vēlme, lai esošās stadiona telpas pielāgotu ceturtajai kategorijai. Šobrīd jau ir atrasts risinājums apgaismojumam un TV kameru platformām, bet vēl neatrisināti ir jautājumi par jumtu virs tribīnēm, mediju un VIP zonām. To pēc pašreizējā stadiona projekta nevar pielāgot.»

Latvijas izlase 2018.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra mājas spēles aizvadīs ierastajā «Skonto» stadionā, par ko ar objekta īpašniekiem ir noslēgts līgums, taču nākotne pēc tam vairs nav tik skaidra. LFF gatavojas noskaidrot, kādi ir ilgtermiņa mērķi šā stadiona īpašniekiem, jo spekulāciju šobrīd esot daudz, bet skaidras atbildes neesot nevienam. Tā kā federācija šobrīd noslēgusi līgumu, vismaz tuvākajā laikā nekādu izmaiņu nebūs, izteicās Pukinsks.

Pukinsks sacīja, ka LFF budžets ir ierobežots, tāpēc tai ir jāizlemj - ieguldīt naudu stadionā vai futbola attīstībā, kas ilgtermiņā ir krietni būtiskāk. Tāpēc valdei lēmums ir jāpieņem operatīvi.

LFF bija iecerējusi stadionu Krišjāņa Barona ielā 116A uzbūvēt līdz nākamā gada jūnijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu