Dubra un Torress nav izsaukti uz futbola izlasi septembrī gaidāmajās spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas valstsvienības aizsargs Kaspars Dubra, kā arī šovasar pilsonību ieguvušais argentīnietis Kristians Torress nav saņēmuši izsaukumu uz izlasi septembrī gaidāmajās spēlēs, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Baltkrievijas čempiones Barisavas BATE aizsargs Dubra guvis ceļgala savainojumu, kas traucēs atgriezties laukumā vēl aptuveni mēnesi. Tāpat arī «Liepājas» pussargam Torresam trauma liegusi šosezon parādīt savu labāko sniegumu, bet iepriekšējā mačā pret RFS viņš nespēlēja.

Kandidātu sarakstā pagaidām iekļauti 22 futbolisti, taču nepieciešamības gadījumā var tikt izsaukts vēl viens spēlētājs, par kuru tiks paziņots papildus.

Latvijas futbola izlase septembra pirmajā nedēļā aizvadīs divas spēles. 2.septembrī «Skonto» stadionā notiks pārbaudes mačs pret Luksemburgas valstsvienību, kam pēc četrām dienām sekos pirmā 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra cīņa viesos ar Andoru. Savukārt pēc tam divi mači šajā kvalifikācijā jau oktobrī būs mājās pret Fēru salām un Ungāriju.

Salīdzinot ar iepriekšējām spēlēm, kas notika Baltijas kausa gaitā, izsaukumu nav saņēmis aizsargs Mārcis Ošs, pussarga Roberta Savaļnieka vietā izsaukts Gļebs Kļuškins, savukārt no uzbrucējiem izlasē atgriezušies Deniss Rakels un Artūrs Karašausks, bet šoreiz nav paņemts Edgars Gauračs.

Latvijas izlase kvalifikācijas turnīrā tiksies arī ar pašreizējo Eiropas čempioni Portugāli, kā arī finālturnīra astotdaļfinālistēm Šveici un Ungāriju. Tāpat Latvijai pretiniekos būs Andora un Fēru salas.

Mariana Pahara trenētā Latvijas izlase jūnijā trešo reizi pēc kārtas uzvarēja Baltijas kausā, ar 2:1 uzvarot Lietuvu un spēlējot neizšķirti 0:0 ar Igauniju. Vēl pirms tam martā bezvārtu neizšķirts tika fiksēts pārbaudes mačā ar Slovākiju un ar 5:0 tika pieveikta Gibraltāra izlase.

2018.gada PK finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā notiks no šī gada 4.septembra līdz 2017.gada 10.oktobrim.

Latvijas futbola izlases kandidāti septembrī gaidāmajām spēlēm

Vārtsargi: Andris Vaņins («Zurich», Šveice), Pāvels Šteinbors (Gdiņas «Arka», Polija), Kaspars Ikstens («Jelgava»);

Aizsargi: Kaspars Gorkšs («Liepāja»), Vitālijs Jagodinskis (Kijevas «Dinamo», Ukraina), Vladislavs Gabovs (Kelces «Korona», Polija), Gints Freimanis («Jelgava»), Vitālijs Maksimenko («Mattersburg», Austrija), Antons Kurakins («Hamilton Academica», Skotija),

Pussargi: Artis Lazdiņš, Gļebs Kļuškins (abi - «Jelgava»), Oļegs Laizāns («Riga»), Artūrs Zjuzins («Tambov», Krievija), Jānis Ikaunieks («Metz», Francija), Igors Tarasovs («Giresunšpor», Turcija), Dāvis Ikaunieks (Jihlavas «Vysočina», Čehija), Aleksejs Višņakovs (RFS);

Uzbrucēji: Artjoms Rudņevs («Koln», Vācija), Valērijs Šabala (Dunajskas Stredas DAC 1904, Slovākija), Sergejs Vorobjovs («Riga»), Deniss Rakels, («Reading», Anglija), Artūrs Karašausks («Wil 1900», Šveice).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu