Latviešu izcelsmes amerikāņu futbolists Jedlins pievienojas Ņūkāslas «United»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latviešu izcelsmes amerikāņu futbolists Deandrē Jedlins pievienojies Anglijas pēc spēka otrās līgas jeb «Championship» klubam Ņūkāslas «United».

Patlaban 23 gadus vecais ASV izlases aizsargs ar Ņūkāslas vienību parakstījis piecu gadu līgumu.

Jedlins karjeru sāka Ekronas Universitātes komandā, bet 2013.gada janvārī kļuva par profesionāli, pievienojoties Amerikas Futbola līgas vienībai Sietlas «Sounders».

Pēc pusotra gada Sietlas komandā Jedlins devās pāri okeānam un pievienojās Anglijas premjerlīgas klubam Totenhemas «Hotspur», bet vēlāk tika izīrēts «Sunderland» vienībai.

Jedlins ASV valstsvienības rindās aizvadījis 39 spēles, piedaloties arī 2014.gada Pasaules kausa finālturnīrā.

Jedlins, kuram ir latviešu saknes, 2014.gada nogalē ieguva Latvijas pasi, lai vieglāk tiktu pie darba atļaujas Anglijā.

Pats futbolists vairākkārt paudis, ka ir 25% melnādainais, 25% amerikāņu iedzimtais un 50% latvietis. Spēlētājs nekad nav saticis savu tēvu un vien nesen sācis uzturēt regulāru kontaktu ar māti, bet viņu uzaudzināja vecvecāki no mātes puses. Latvijas pase viņam pienācās vecāsmātes pilsonības dēļ.

Ņūkāslas vienība iepriekšējā sezonā otro reizi pēdējo 23 gadu laikā pameta Anglijas premjerlīgu. Šosezon ar sešiem punktiem četrās spēlēs «United» ieņem septīto vietu «Championship» turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu