Pahars: Torress izlasē var būt līderis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Sīlis

Naturalizētais argentīniešu pussargs Kristians Damians Torress var būt Latvijas futbola izlases līderis, uzskata valstsvienības galvenais treneris Marians Pahars.

31 gadu vecais Torress, kurš pārstāv «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas čempioni «Liepāja», par valsts pilsoni kļuva šīs vasaras sākumā, kad Saeima viņam piešķīra pilsonību par īpašiem nopelniem valsts labā. Tādējādi šobrīd spēlētājs oficiāli var pārstāvēt Latvijas nacionālo futbola izlasi, jo iepriekš Argentīnas valstsvienībā viņš nav spēlējis.

Nu Torress izpelnījies izsaukumu uz valstsvienību. Sākotnēji gan viņš pirms septembra sākumā gaidāmajām spēlēm nebija kandidātu sarakstā, taču tajā tika iekļauts pēc vairāku citu futbolistu savainojumiem.

«Līdz pat pēdējai virslīgas spēlei nebija skaidrs, vai Torress ir vesels, jo viņam bija gurna savainojums. Ja viņš iepriekšējā virslīgas mačā pret «Riga» nebūtu spēlējis, uz izlasi netiktu izsaukts. Tomēr Toress spēlēja un mačā arī iesita skaistus vārtus,» pirmdien pēc pirmā izlases treniņa žurnālistiem sacīja Pahars.

«Torress ir futbolists, kurš var izšķirt mača likteni. Tas ir svarīgi. Pat ja viņš nav gatavs spēlēt visas 90 minūtes, bet gan 15-20, tas mums ir liels ieguvums.»

«Kad sākās runas par pilsonības piešķiršanu Torresam, kas bija aptuveni pirms gada, viņš bija lieliskā formā - labākais futbolists virslīgā. Arī izlasē viņš var būt līderis. Taču Ziemas kausā viņš guva traumu, un viss apstājās. Ir skaidrs, ka, esot sliktā formā, izlasē Torress nespēlēs. Izsaucām uz izlasi viņu kā 24.futbolistu, lai pārbaudītu un uzzinātu, vai viņš ir šāda līmeņa futbolists,» uzsvēra Pahars.

Izlases galvenais treneris norādīja, ka vairāku spēlētāju savainojumu dēļ šoreiz izlases sastāva izvēle nebija sarežģīta, bet gan piespiedu.

«Aizsarga Kaspara Dubras un uzbrucēja Denisa Rakela traumu dēļ mums vajadzēja izsaukt divus citus futbolistus - Bogdanu Bogdaškinu un Torresu. Kāds būs izlases sastāvs gaidāmajos mačos, parādīs treniņnometne, pagaidām pēc pirmā treniņa grūti spriest. Futbolisti ir ar dažādu fizisko sagatavotību,» stāstīja Pahars, par katastrofu nosaucot faktu, ka aizsargs Vitālijs Jagodinskis un pussargs Jānis Ikaunieks jau kopš marta ir bez spēļu prakses.

«Saku viņiem, ka uz izlasi nevar braukt futbolists, kurš pirms tam tikai trenējies. Ar to ir par maz. Skaidrs, ka Ikaunieks un Jagodinskis savā ampluā ir labākie spēlētāji valstsvienībā.»

«Potenciāli meklējam arī citas iespējas, tāpēc šobrīd izlases sastāvā ir arī Gļebs Kļuškins un Bogdaškins, kuri virslīgā sevi ir veiksmīgi apliecinājuši. Valstsvienībā varēja būt arī uzbrucējs Ģirts Karlsons un pussargs Jevgeņijs Kazačoks, kuram gan Latvijas U-21 izlasē šobrīd spēlēt ir svarīgāk, jo viņš tiks pie lielāka spēles laika,» izteicās Pahars, kurš piebilda, ka līdzīga situācija ir arī ar Polijā atzīstami spēlējošo uzbrucēju Vladislavu Gutkovski - viņam esot labāk aizvadīt divus pilnvērtīgus mačus Latvijas U-21 valstsvienībā.

Latvijas futbola izlase septembra sākumā aizvadīs divas spēles. 2.septembrī «Skonto» stadionā notiks pārbaudes mačs pret Luksemburgas valstsvienību, kam pēc četrām dienām sekos pirmā 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra cīņa viesos ar Andoru. Savukārt pēc tam divi mači šajā kvalifikācijā jau oktobrī būs mājās pret Fēru salām un Ungāriju.

«Arī tiem, kuriem nav spēļu prakses, ir izredzes spēlēt pamatsastāvā.

Traumu dēļ atkal nevarējām valstsvienībā sapulcināt labāko sastāvu, jo nav Rakela, Dubras, Aleksandra Cauņas - uzreiz trīs vakantas vietas.

Ja futbolists bez spēļu prakses izskatīsies labāk, sākumsastāvā viņš varēs iekļūt. Man tas ne pārāk patīk, taču tāda šobrīd ir situācija. Tomēr nevajag dramatizēt, sastāvs mums ir labs, un domāsim pozitīvi. Varbūt savu izdevību izmantos vairāki citi futbolisti. Katram futbolistam ir iespēja,» pauda Pahars.

«Ar Cauņu situācija ir kā parasti - viņš atkal satraumējis potīti, un nesen Nīderlandē bija operācija. Viņam rehabilitācija bija Spānijā, bet pirms neilga laika Aleksandrs bija iegriezies arī Latvijā. Grūti teikt, cik viņa atveseļošanās laiks būs ilgs. Cerēsim, ka viņu šogad izlases sastāvā vēl ieraudzīsim,» optimistiski noskaņots bija Pahars. «Ar Rakelu sazvanījos uzreiz pēc viņa operācijas, tomēr situācija nav laba. Visticamākais, nāksies izlaist vismaz pusgadu. Cik saprotu, Rakelam ir kaula lūzums un arī bojātas saites.»

Tikmēr neskaidrāka situācija ir ap Baltkrievijas spēcīgākās komandas Barisavas BATE aizsargu Dubru, kuram esot iekaisušas ceļgala krusteniskās saites un esot risks tās pārraut. Tādā gadījumā viņš nevarētu spēlēt aptuveni gadu.

«Lai neriskētu, klubs Dubram piešķīra atpūtu, un viņš aizlidoja uz Minheni, kur veica izmeklēšanu. Zināju, ka viņš izlasei šoreiz palīdzēt nevarēs, tāpēc sīkāk nenoskaidroju. Savukārt pēc šīm valstsvienību spēlēm jāmēģina noskaidrot vairāk,» izteicās Pahars.

Latvijas futbola izlases galvenais treneris arī atzīmēja, ka neko sliktu nesaskata tajā, ka valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs atgriezies Latvijā un tagad pārstāv virslīgas komandu «Liepāja».

«Labāk spēlēt Liepājā nekā, piemēram, Kiprā. Kā Šabala, kurš tur aizbrauca, «noblandījās» un pēc tam bija ļoti sliktā formā, turklāt tur nebija arī normāla treniņprocesa.

Zināju, ka Liepājā Kasparam būs labi, turklāt arī Māris Verpakovskis ir blakus. Komandā ir labi treneri, arī fiziskās sagatavotības treneris no Itālijas,» pozitīvās iezīmes nosauca Pahars. «Domāju, tas nav pēdējais klubs Gorkša karjerā un viņš turpinās spēlēt. Dažreiz vajag atgriezties Latvijā, uzņemt formu un pēc tam atkal doties kaut kur tālāk.»

Pahars gan izteicās, ka sākotnēji Gorkšs, kad sācis spēlēt «Liepājā», neesot bijis pārāk labā formā, taču pēdējos virslīgas mačus viņš jau aizvadot labāk.

Latvijas izlase kvalifikācijas turnīrā tiksies arī ar pašreizējo Eiropas čempioni Portugāli, kā arī finālturnīra astotdaļfinālistēm Šveici un Ungāriju. Tāpat Latvijai pretiniekos būs Andora un Fēru salas.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā notiks no šī gada 4.septembra līdz 2017.gada 10.oktobrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu